KRISTIANSAND: 41-åringen er dømt for å ha blottet seg for en 76 år gammel kvinne og en 13 år gammel jente.

Om blottingen har 41-åringen forklart seg slik:

— Jeg pleier å ta av meg klærne når jeg føler meg redd.

— Dette henger sammen med erfaringer han har hatt fra sin egen barndom. Han ble tvunget til å kle av seg og ble utsatt for overgrep. Han fryktet for konsekvensene det ville få for ham hvis han ikke lystret, sier den domfeltes forsvarer Ben Fegran til fvn.no.

41-åringen hadde drukket pils og konjakk og tatt ulike tabletter, blant annet rohypnol, før han kjørte til 76-åringens hus den 11. desember 2006. Han forklarer at han "gikk feil" og trodde slektninger av ham bodde i 76-åringens hus.

Reagerer For blottingen er han idømt og har vedtatt 300 kroner i erstatning til den 76 år gamle kvinnen. Dette skulle dekke taxiutgiftene da hun reiste til politistasjonen for å anmelde blottingen.

Nå reagerer kvinnens familie på den lave erstatningssummen.

- Dommen provoserer oss, og hun er blitt svært engstelig for folk på døra. Hun har hatt problemer nok fra før, så dette trengte hun såvisst ikke, " sier en slektning av kvinnen til fvn.no.

— Han er lei seg for følgene det har fått for 76-åringen, sier mannens forsvarer.

Blotting skal ifølge ovennevnte grunn være hans forsvarsmekanisme i voksen alder. 41-åringen har også en rettspsykiatrisk diagnose fra tidligere saker.

Etter pågripelsen skal han imidlertid ha fått ny medisinering som fungerer bedre, ifølge hans egen forklaring.

Trafikkforseelser

Mesteparten av straffeutmålingen 41-åringen er idømt, 90 dagers fengsel, er imidlertid for trafikkovertredelser.

Mannen må også betale 15.000 kroner i bot for å ha kjørt ulovlig en rekke ganger.

Mannen er tidligere tiltalt og dømt en rekke ganger i sedelighetssaker. Den mest alvorlige saken mot ham resulterte i at Agder lagmannsrett dømte ham til seks års fengsel og fem års sikring i 1993 for en alvorlig overgrepssak.