NAHARIYA: — Du kjenner at alt rister, og tenker at; nå dør jeg, sier Monica Lund til TVSør.

Hun har israelsk mor, og sammen med familien fra Kristiansand og venninnen Cecilie Andersen er de på ferie i Nahariya i Nord-Israel. Reisefølget består av totalt 13 personer. Ferien i Israel startet idyllisk, men har nå endt opp som svært dramatisk. Etter planen skal reisefølget være i Israel i frem uker, men vurderer å endre planene hvis situasjonen forverrer seg.

— Vi vurderer å reise hjem tidligere hvis det blir verre, sier Monica til TVSør.

Rakettene har truffet flere mål i Nahariya, som ligger cirka 10 kilometer fra grensen mellom Israel og Libanon. Fjorårets Frøken Norge-finalist våknet torsdag morgen til lyden av rakettene og bakken som ristet.

Like over hodene

— Vi så rakettene fly like over hodene våre, og de smalt inn i et hus i nærheten. Flere personer ble rammet av glassbitene som sprengte ut av vinduet, sier Monica.

Ifølge NTB ble den israelske byen beskutt med Katyusha-raketter.

Rakettangrepet tok livet av en 40 år gammel israelsk kvinne. Raketten gikk gjennom taket hennes og eksploderte. Fem andre skal være skadet, ifølge VG Nett.

Sitter fastlåst

Etter den dramatiske opplevelsen flyktet reisefølget til et bomberom i byen.

— Det var trangt og klamt. Det gikk ikke an å puste der. Vi var kanskje dumme, men vi måtte ut for å lufte oss. Nå sitter vi i en blokk, i leiligheten til mammas venninne. Vi er redde for hva som kan skje hvis angrepene fortsetter, forteller 19-åringen.

Familien vil flykte fra byen så snart angrepene roer seg. Foreløpig er alt kaos, det går verken busser, taxier eller annen transport.

— Vi sitter fastlåst. Vi må vente til det roer seg, så skal vi reise til Tel Aviv. Der er det roligere, sier Monica.