KRISTIANSAND: — Vi har fått bekreftet at vedkommende har reist fra byen gjennom sporing av bankkort og tips fra en drosjesjåfør, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt.

Politiet tror at mannen har reist til Oslo. En drosjesjåfør på Østlandet tipset politiet etter at han hadde hatt mannen som passasjer. Han hadde kjørt mannen et stykke mot hovedstaden.

51-åringen har vært savnet etter at han ikke kom hjem fra en tur i Voiebyen onsdag formiddag. Siden da har letemannskaper fra Sivilforsvaret, Roverspeiderne og Røde Kors bistått i den resultatløse letingen.

Torsdag søkte om lag 40 personer, samt to hunder fra Norske Redningshunder, i terrenget rundt Møvik fort og i strandsonen like ved. Også en redningsskøyte og flere småbåter hjalp til.

— Hans fysiske helsetilstand er relativt dårlig, opplyste Bakken da leteaksjonen pågikk for fullt torsdag formiddag.

Aksjonen hadde utgangspunkt i Kutterveien. Nå har Sivilforsvaret og politiet pakket sammen og forlatt stedet.

— Selve aksjonen er avblåst. Så lenge han nå har reist, og er i stand til å reise, er det ingen grunn til å tro at noe har skjedd med mannen, sier Bakken.

Politiet vil imidlertid prøve å få tak i 51-åringen for å høre hans versjon.

— Vi vet ikke om han har tenkt seg videre fra Oslo. Politiet trekker seg nå ut av saken, men vil på vegne av familien prøve å få tak i ham, sier operasjonslederen.