KRISTIANSAND: I Paris venter representanter fra Guiness rekordbok for å se om waliseren dukker opp på tiden. Roberts dro fra Oslo klokken 10.45 i dag, og for å ta rekorden må turen på 2000 kilometer gjennomføres på under ett døgn.

I dag klokken 15 ankom han Kristiansand. Her var han innom politiet, som ga Roberts en attest på at han var i byen, og når han ankom.

Ikke første gang 35-åringen elsker å kjøre sykkel, og har 17 års erfaring med prøvekjøring av ulike motorsykler. Dette er heller ikke hans første rekordforsøk. I 2005 kjørte han 5788 kilometer på 10 dager for å støtte Norsk Epilepsiforbund. Da satte han verdensrekord både i avlagt distanse på ett døgn, og den tilbakelagte distansen totalt sett. Totalt har han fire verdensrekorder.

— I fjor kjørte jeg 2700 kilometer i løpet av ett døgn, men da hadde jeg en gjennomsnittshastighet på 174 kilometer i timen. Den ble derfor ikke godkjent av Guiness, sier Roberts om rekorden, som ble foretatt på bane.

— Jeg kjørte rundt og rundt i 18 timer.

Må holde fartsgrensene

For at Guiness skal godkjenne rekorden, må Roberts følge fartsgrensene hele veien. Etter å ha ankommet Hirtshals kommer han til å kjøre hele natten. Bortsett fra en halvtimes pause ved grensa mellom Danmark og Tyskland, kjører han uten stopp.

— Men jeg får jo hvilt litt nå på ferja i to timer, sier han.

Opptatt av sikkerhet

Roberts er også svært opptatt av sikkerhet, og bruker blant annet mye tid på å reise rundt å informere om trafikksikkerhet. Han er ikke nådig når han skal beskrive kjøringen på Sørlandet.

— Det er sinnssykt mye stygg kjøring. Det største problemet er at folk har helt unødvendige sjanser. De kjører forbi i svinger og skaper farlige situasjoner.

Roberts er opprinnelig fra Wales, men bor nå sammen med kone og to barn på Røise utenfor Hønefoss.