KRISTIANSAND: Utrykningspolitiet hadde onsdag benket seg langs riksvei 9 fra Kristiansand til Hovden for å passe på ivrige påsketrafikanter. Etter å ha hatt flere patruljer ute, både uniformerte og sivile, ble resultatet 37 forenklede forelegg for fartsovertredelser, tre forenklede for ulovlig mobilbruk men ingen for ikke å bruke bilbelte. Tre personer mistet førerkortet.

— Vi må si oss nokså fornøyd med trafikkavviklingen, selv om jeg skulle ønske vi hadde tatt færre bilister. Når trafikken går tett, er det ikke mer ett kvarter man tjener på å tråkle seg fremover i køen fra Kristiansand til Hovden. Det burde folk ha tid til å vente på når de skal være på fjellet i fem dager, sier Bjart Gabrielsen, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Agder og Rogaland, til fvn.no.

Skulle være synlige Politiets strategi var i dag å være mest mulig synlig. De hadde derfor flere patruljer ute langs riksveien, i tillegg til at de kjørte frem og tilbake forbi postene med politibiler. De hadde også gått ut på radio og advart bilistene hele dagen at de kom til å være tungt tilstede på riksveien. Allikevel stoppet de mange, og dette synes UP-sjefen var et paradoks.

— En litt morsom episode var en mann vi stoppet for å ha kjørt for fort. Han er egentlig en hedersmann, og hadde hørt meg på radioen tre - fire minutter før han ble stoppet. Da hørte han meg oppfordre bilistene om å ta det med ro til fjellet. Likevel ble han stoppet. Da ble det nesten litt komisk det hele. Han innrømte likevel forholdet og sa han fortjente boten, sier Gabrielsen.

Politiet stod ved 60-sonen på Grendi. I tillegg var de også ved 80-sonen litt lenger nord for Grendi, og ved 50-sonen litt nord for Bygland. Den høyeste hastigheten onsdag ble målt til 79 km/t i 50-sonen.

— Det er synd at ikke folk heller kjøper påskegodt enn å sponse statskassa, sier Gabrielsen.

Skal ha flere kontroller UP hadde tilsvarende kontroller som dette på fredag i palmehelga, dette også på riksvei 9. Så hadde de litt mindre aktivitet i begynnelsen av denne uka, før de var tungt på veien onsdag.

De vil også ha flere kontroller søndag og mandag, men har ikke helt bestemt hvor.

— Hensikten med kontrollene er for å påse at turistene kommer seg trygt hjem fra påskefjellet igjen, sier Bjart Gabrielsen.