STAVANGER: Kodzadziku har forklart at han og den etterlyste kameraten Jusuf Hani leverte et parti kokain i Kristiansand og Stavanger helgen før Nokas-ranet.

I sin forklaring i lagmannsretten sa Kodzadziku at han forut for narko-turen deltok på et planleggingsmøte i Oslo. Ifølge Kodzadziku reiste han fra Gøteborg til Oslo sammen med en 23-årig kamerat som skulle gjennomføre narko-turen sammen med Hani. Kodzadziku skulle i utgangspunktet ikke delta i selve leveransen. 23-åringen skal senere ha trukket seg, og Kodzadziku måtte steppe inn.

Kodzadziku har forklart at planleggingsturen skjedde 11. eller 12. mars 2004, altså 3-4 uker før Nokas-ranet og den angivelige narko-turen.

I dag vitnet den 23-årige mannen som trakk seg. Kodzadziku fikk ikke den drahjelpen han håpet på. 23-åringen bekreftet at de skulle levere narkotika i Kristiansand, men han nevnte ikke Stavanger, og viktige tidspunkt samsvarte ikke med Kodzadzikus forklaring.

23-åringen nektet å svare på en rekke spørsmål av frykt for selv å bli anklaget for noe straffbart, noe han har rett til.

Men han sa han var sikker på at møtet i Oslo skjedde tre-fire måneder før Nokas-ranet, altså et godt stykke fra Kodzadzikus forklaring. 23-åringen sa også at narko-turen skulle gjennomføres en eller to måneder før ranet.

Tidligere i dag fikk imidlertid Kodzadziku støtte fra kjæresten sin. Påtalemyndigheten mener at Kodzadziku var i Stavanger i midten av mars for å delta i et planleggingsmøte før ranet.

Den 26 år gamle kjæresten mente at det ikke kunne stemme, ettersom hun og Kodzadziku traff hverandre nesten daglig på den tiden.

Aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, påpekte at hun i avhør 19. mai 2004, halvannen måned etter ranet, forklarte at hun var i Serbia i hele mars. Hun svarte da at hun på den tiden forsøkte å distansere seg fra kjæresten, ettersom han er albaner og hun er serber, og at forholdet ikke var særlig populært i familien på grunn av krigen i tidligere Jugoslavia på 90-tallet.

— Men det var vel ikke noen grunn til å forklare seg uriktig om du var i Sverige eller Serbia på den tiden? spurte Carlsen.

Da svarte 26-åringen at politiet må ha misforstått datoer.