DEBATT: "Det var aldri Guds vilje at det skulle gå så langt som i tilfellet med Adolf Hitler," skriver debattanten Ørn Myhre i fvn.no sitt debattforum.

Debatten raser, og begynte for noen uker siden under tråden Bønneaksjon mot homoekteskap.

Passerer tissedebatten

Denne debatten, har i partrav med Alle homofile er besatt av demoner , nå passert rekorden for antall debattinnlegg på Fvn.no gjennom tidene, dersom man ikke regner forslagene til nytt stadionnavn som en regulær debatt.

Tidligere ble rekorden holdt av den famøse tissedebatten som herjet spaltene i september i fjor, og nådde både Japan, Australia, fikk en helside i Der Spiegel og endte opp i Det hvite hus i Washington.

Statsledere

Homodebatten har nå sporet en smule av, og handler nå om statsledere, og om de er innsatt av Gud eller ikke.

Debattraljist Myhre forklarer videre:

" Vi vet at Gud insetter mennesker som ledere, og av og til dårlige ledere for å få folket til å vende tilbake til Ham. I det samme øyeblikk som Gud gjør dette, så taler han også gjennom andre røster for å få folket til å vende tilbake til Ham.

Som med f.eks profetene i Bibelen: De var veldig aktive på samme tid som Israel hadde mange dårlige konger. Det er derfor aldri Guds vilje at det skal gå så langt som i tilfelle med Adolf Hitler, men når folket nekter å vende tilbake til Ham og ønsker å fortsette i synd, så er vi jo skapt med fri vilje. "

Myhres klart profilerte antagonist, Jan Johansen, svarer ham:

"Men snille deg. Er ikke Gud allmektig da? Han vet inngangen og utgangen på livet! Han måtte da følgelig vite hva han gjorde når han innsatte Adolf Hitler. Kan du så fortelle meg hvem som var profetene mot Hitler? Helst innen Tyskland, men også andre land. Kom med eksempler. Winston Churchill f.eks? Hva med de gamle norske kongene i middelalderen? Ble de innsatt av Gud de også?

Du skriver: "Vi vet at Gud innsetter mennesker som ledere..."

Hvem er vi? Meg er det overhodet ikke. Du gjør Gud så utrolig menneskelig at det skremmer meg."

HVA MENER DU: Er det Gud som innsetter statsledere?