BYGLAND: Knut er sjefskaptein på dampbåten «Bjoren», han er daglig leder av Setesdalstrykk og er leder for Bygdelista i Bygland. Mange har et forhold til 56-åringen som for sju år siden sammen med fru Kjersti Plathe overtok konas slektsgård på vestsiden av Byglandsfjorden.

— Men alle sa bare «Knut på Bø». Det var vel lettvint og greit, sier Knut som siden 22. august i år har fått nytt navn: Knut Heine Eilertsen På Bø.

— For fire uker siden tenkte jeg at jeg skulle løpe lina ut. Derfor sendte jeg et brev til folkeregisteret der jeg ba om å få føye til På Bø, sier han.

Etter tre uker kom godkjenningen.

— Det var jo helt vanlig å ta navn etter gården du flyttet til i gamle dager. Men folk synes det er litt snodig. Noen tror ikke det er sant når jeg presenterer meg som Knut Heine Eilertsen På Bø. Jeg måtte vise nabo Sigbjørn Horverak kortet mitt før han trodde det, sier Eilertsen På Bø med et lurt smil i skjegget. Nå må han skaffe seg nytt pass og nytt førerkort.

Knut H. E. På Bø er i godt selskap. Etter at den nye navneloven ble innført i 2003 heter en trondheimsmann Espen Keikoburger Scheide, en predikant Knut Gudergod Osland og en eventyrer Alexander Fillibom-bom-bom Gamme.