KRISTIANSAND: I tillegg til fengselsdommen er 40-åringen ilagt sperrefrist på førerkortet for alltid.

Det er ikke første gang mannen har satt seg i bilen i ruset tilstand. I alt er han tidligere straffedømt seks ganger for bilkjøring i påvirket tilstand og seks ganger for kjøring uten gyldig førerkort. Han soner for tiden en av disse dommene i Åna fengsel.

Kjørte av veien Det var 1. januar i år at 40-åringen fra Songdalen bestemte seg for å kjøre fra Nodeland til Tveit etter å ha inntatt både Subutex (som skal hjelpe han med sitt rusmisbruk), valium og metamfetamin. Turen tok han over Hægeland i Vennesla, men møtte på kø på RV 9 ved Hægeland. Han klarte her ikke å bråstoppe for bilen foran og kjørte av veien. Personer som prøvde å hjelpe han reagerte på at han virket ruset og varslet politiet.

Følte seg ikke ruset Mannen har selv forklart for retten at han ikke følte seg ruset, men legeundersøkelsen tatt av han etter kjøreturen viste en samlet promille på over 1,5. Legen konkluderte også med at songdølen var tydelig ruset.

Siden dette er sjette gang 40-åringen dømmes for kjøring i påvirket tilstand mister han retten på førerkort for alltid. Mannen har tilstått forholdet og fengselsstraffen ble derfor satt ned fra seks til fem måneder.