RISØR: 28. august foreldes saken om sju år gamle Marianne Rugaas Knudsen som forsvant etter en tur i butikken. Politiet har liten tro på at saken vil bli løst.

Sjuåringen forsvant sporløst fra Risør 28. august 1981, da hun var på vei til Frydendal Varehandel for å kjøpe godterier. Politiet har aldri vært i tvil om at de sto overfor en kriminalsak, men har ikke lyktes i å finne svaret på gåten.

Gjerningsmannen går fri – Jeg har liten tro på at denne saken kommer til å bli oppklart, det må vi bare leve med, sier kriminalsjef Arne Pedersen ved Agder politidistrikt til Dagsavisen.

– Vi har flere ganger gjenåpnet saken på bakgrunn av nye opplysninger, men det er aldri kommet fram noe som har gitt oss noe gjennombrudd, sier Pedersen. Om tre uker foreldes saken og gjerningsmannen kan dermed gå fri.

Ble aldri funnet

Politiet har få konkrete bevis i saken. Marianne er aldri funnet, og det er heller aldri avdekket noe åsted for selve bortføringen.

– Og selv om levningene skulle blitt funnet nå, så tett opp mot foreldelse, ville problemet vært at det nok ikke finnes spor igjen som kunne hjulpet oss videre, sier Pedersen til Dagsavisen.