Foto: MMS: Ernest Boswarva

ARENDAL: — Luftambulansen drev med gjenopplivning så fort de fant han, men livet stod ikke til å redde. Mannen ble erklært død klokken 23.06, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til fvn.no.

Politiet mottok melding om at en person hadde falt over bord klokken 21.52. Hendelsen skal ha skjedd utenfor Torungen i Arendal. Like etter ble det satt i gang en større redningsaksjon med politibåt, redningsskøyta og luftambulansen. Da hadde de problemer med å finne mannen.

— Ikke lenge etter, klokken 22.21, fikk vi melding om at en skjekte hadde kjørt på et skjær utenfor Tromøya, og at en person hadde falt på sjøen, sier Kvitne.

Dermed ble redningsmannsskapet dirigert opp mot Tromlingene, og mannen ble funnet.

Forsøkte gjennoplivning

— Klokken 22.53 fikk vi melding fra luftambulansen om at de hadde funnet en person i vannet, og drev med gjenopplivning, sier Kvitne.

Ifølge politiet skal mannen ha falt på sjøen da han og en kamerat var ute i båt.

— Vi har blitt forklart at mannen som satt igjen i båten forsøkte å leite etter han, men lyktes ikke. Han skal også ha vært lite båtkyndig og klarte ikke å manøvre båten han satt i. Dermed gikk den på et skjær, sier Kvitne.

Operasjonsleder forteller at mannen var født i 1974. Kameraten til den avdøde blir tatt hånd om av politiet, og må gjennom rutinemessige undersøkelser.

— Den omkomne mannens familie blir nå kontaktet. Saken blir nå etterforsket i Arendal, forklarer operasjonsleder.