KRISTIANSAND: – Det er en ære å få prisen. Jeg har ikke hørt om mange som får den, sier Henrik Støilehommen (17) fra Søgne.

I fjor sommer kom han og kompisene Kent Aadnøy (17) og Gunnar Steinsland (16) i grevens tid, og fikk reddet et ektepar fra drukningsdøden. Ekteparets motoryacht hadde tatt fyr øst for Lindesnes fyr, og guttene fikk halt dem ombord i sin båt. I går fikk redningsmennene pris for å ha utført redningsdåden. Fra før har de også en utmerkelse fra Redningsselskapet.

– De sier vi er nokså unge til å ha gjort noe sånt. Det er fint å vise unge hva som kan skje på sjøen, sier Støilehommen.

Ikke redd for sjøen Han har ikke blitt redd for å være på sjøen etter ulykken. Men tankene fra ulykkesdagen sitter fortsatt i.

— Jeg husker veldig godt hvor redd jeg var for at båten deres skulle sprenge. Da vi fant ut av det var en propantank ombord i båten, begynte vi å skjelve, sier Støilehommen.

Ekteparet som reddet dem har gitt uttrykk for gleden over å ha blitt reddet julidagen i fjor.

– De takket oss og var veldig takknemlige etter ulykken. De sendte oss flybilletter til Bergen, så vi fikk møte dem og spise middag. Så tok de oss med til Bryggen, der det stod en flunkende ny båt til oss tre, sier Støilehommen.

- Nesten for mye Ekteparet hadde da kjøpt en Askeladden 435 Light som guttene kunne dele.

– Det var nesten for mye. Hvem som helst hadde reddet dem, det var det minste vi kunne gjøre. Men det er jo veldig hyggelig at de setter så pris på det, sier Støilehommen.

Han har fått mange reaksjoner i etterkant, både fra familie, venner og media.

– Jeg skulle bare ta en liten tur på sjøen med kompisene mine. Plutselig havnet vi i VG, Dagbladet, Fædrelandsvennen og på nettet. Vennene mine bare smiler av det, sier Støilehommen.