FLEKKEFJORD: – Skjærgårdsparken er et viktig samarbeidsprosjekt mellom grunneiere, kommune og stat, som fører til at vi får hundrevis av nye friluftsområder. Jeg vil spesielt gi en honnør til alle grunneierne som inngår en avtale med staten. Generasjonene fremover vil rette en stor takk til dere, fordi dere tar et viktig og varig skritt, var blant ministerens ord i sin åpning av skjærgårdsparken.

Sammen med fylkemann Ann Kristin Olsen, fylkesordfører Thore Westermoen, ordførere, kommunale og fylkeskommunale representanter og andre innbudte, ble hele reisefølget tirsdag morgen kjørt i buss til Kvellandstrand i Flekkefjord. Herfra ble de kjørt i båt til Hidra for offisiell åpning, og videre til Feda. Derfra i buss til Lista og Farsund, for så å fortsette ferden i den gamle seilskuta Adella til Loshavn, Korshamn og Sælør.

Advokat Per Ove Tønnessen i Kristiansand har på vegne av staten forhandlet fram avtale med rundt 20 private grunneiere i de fire kommunene.

– Vi håper og tror at ytterligere 20 grunneiere vil si ja til en avtale, og da vil skjærgårdsparken her vest bli på rundt 2000 dekar, sier Tønnessen.

Les mer om saken i onsdagens papirutgave av Fædrelandsvennen.

IMPONERT: Kjell Abildsnes fra Vest-Agder Fylkeskommune var en av de mange inviterte til åpningen av skjærgårdsparken i Lister. FOTO: ROAR GREIPSLAND

IMPONERT 2: Fylkesmann Ann Kristin Olsen likte skjærgårdsturen og åpningen av skjærgårdsparken. Her kjører følget gjennom bebyggelsen ved Rasvåg på Hidra. FOTO: ROAR GREIPSLAND