KRISTIANSAND: 96 kvinner har blitt voldtatt i Agder siden starten av 2006. Mer enn hver tredje var under 18 år, og var i mange av tilfellene neddopet.

— Vi har som regel 50 til 60 saker i året, som er jevne tall. Utviklingen er at vi ser flere i bevisstløs tilstand, og i stor grad yngre jenter under 18 år, sier overbetjent Magne Storaker ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet er bekymret over tallene.

— Dette er urovekkende når vi ser at i fire av ti voldtekter det siste halvannet år har rammet jenter under 18 år på Sørlandet. Svært mange av overgrepene skjer mens jenta er ruset, forteller Storaker.

En undersøkelse som gikk på totale tall for hele 2006 til midten av 2007 viser 96 voldtekter i Agder. Av disse voldtektene var det 11 overfallsvoldtekter, altså voldtekter hvor offeret ble truet med vold.

— De siste ti årene har vi sett en økning i den type atferd, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøyskolen i Oslo.

Kristiansand politistasjon har det siste halvannet året registrert 24 saker, mens Arendal politistasjon har mottatt 14 saker. Politiavsnittet som etterforsker seksuelle overgrep mot barn under 18 år, har i samme periode hatt 38 voldtekter eller voldtektsforsøk til etterforskning.