KRISTIANSAND: — Aller helst trebåter, og hvis noen har noe stort, er det utrolig interessant, forteller prosjektleder Arne-Kristian Dalen i Kristiansand Dyrepark.

Det er sirkusplassen, området mellom Kjuttaviga og Kaptein Sabeltanns Verden, som kommende år skal forvandles til et maritimt miljø for den nette sum av fem millioner kroner.

Pram eller skonnert, snekke eller sjark, ja til og med plastbåter kan være av interesse. Likeens med fiskeredskaper, båtdeler og annet relevant utstyr.

— Vi kan legge båter i skråningen, bruke dem som sandkasser eller til andre aktiviteter, eventuelt dele båter i to og bruke dem som skilt, nevner Dalen.

Etter oppslag på nettsiden har parken fått en liste med 20 båter på strekningen fra Oslo til Flekkefjord, som skal sjekkes ut i nær fremtid. Men parken ønsker flere, og frister med gratis henting hos båteier.

Spillboder og de fleste aktiviteter på den tidligere sirkusplassen består, så som storslegga, toget og flykarusellen, men det er på det rene at hestekarusellen blir solgt til høystbydende. Noe landsdelens toåringer neppe vil applaudere.

Det var parkdirektøren som mente sirkus ikke lenger var forenlig med Dyreparkens profil, dessuten har det noe slitte området et typisk 90-tallspreg. Stedets formelle navn siden 1999, Sirkus Lalo, er også noe utdatert etter at sjøløven Lalo tok kvelden i sommer.