AGDER: Politiet har i løpet av natt til søndag hatt nok å henge fingrene i. Julebordsesongen har nå startet for alvor, og politiet merker godt at det er flere folk i gatene.

— Det er mye folk på byen, og dermed blir det mer for oss å ta tak i. Men denne helga hadde vi rimelig god bemanning, så vi har klart å ta oss av det meste, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt.

Selv om det har vært mye bråk og tilløp til slåssing både i Aust- og Vest-Agder, har de mest alvorlige hendelsene uteblitt. Det tror Lauvnes har sammenheng med den ekstra bemanningen.

— Hvis vi er raskt på stedet, klarer vi ofte å hindre at ting utarter seg. At folk får beskjed om at de vil bli pågrepet og satt i arresten hvis de ikke roer seg, har en klart dempende effekt, sier han.

Her er hele oversikten:

**KRISTIANSAND: Bråk på grendehuset

22.03:** Politiet måtte lørdag kveld avslutte en fest på grendehuset i Tveit på grunn av bråk. Blant annet skal det ha blitt knust et vindu i en bil. Ved 24-tiden melder patruljen at festdeltakerne har forlatt stedet.

**GRIMSTAD: Innbrudd i studenthybel

22.15:** En student melder om innbrudd ved stundenthjemmet på Groos. Ifølge studenten har tyvene stjålet blant annet et bankkort.

**ARENDAL: Urinerte i gaten

23.56:** En mann blir tatt for å urinere utenfor Madam Reiersen i Arendal sentrum. Mannen blir anmeldt for forholdet

**ARENDAL: Fyllebråk ved utested

00.02:** En 30 år gammel mann blir innbrakt av politiet etter å ha lagd bråk på utsiden av Castelle i sentrum.

**RISØR: Slåssing på videosenter

00.12:** Politiet får melding om slåssing inne på Risør video. Situasjonen roer seg når politiet ankommer.

**SØGNE: Melding om slagsmål

00.13:** En knust bakrute i en bil skal ha ført til et slagsmål. Da patruljen kommer er alle forsvunnet fra stedet.

**ARENDAL: Slått til på ferjeleiet

00.45:** En mann fikk ødelagt brillene av en annen mann som angrep ham umotivert. Politiet kommer senere over en person i nærheten som trolig er gjerningsmannen. Han blir innbrakt for ordensforstyrrelse.

**KRISTIANSAND: Slåssing på Kiwi

00.59:** En person må på legevakten etter å ha fått en kuttskade i et slagsmål. Politiet har ingen mistenkte i saken.

**ARENDAL: Sendt i fyllearresten

01.05:** En 50 år gammel mann lager bråk på langbrygga. Mannen blir anmeldt for ordensforstyrrelse, og må tilbringe natten i drukkenskapsarresten.

**KRISTIANSAND: Fjernet fra utested

01.05** : Vaktene ved Twist and shout ber om assistanse fra politiet, etter at en gjest slår seg vrang på utsiden. Politiet ber mannen fjerne seg fra stedet, og han etterkommer anmodningen.

**GRIMSTAD: Laget bråk på Galleri

01.00:** En beruset kvinne ble tilsnakket av politiet etter at hun hadde laget bråk på utsiden av Kafe Galleri.

**KRISTIANSAND: Slåssing på Ernst

02.03:** En dørvakt ved hotell Ernst melder at han er blitt slått til av en gjest. Politiet fjerner mannen fra stedet. Det er usikkert om hendelsen vil bli anmeldt.

**ARENDAL: Slåssing i sentrum

02.29:** Politiet kommer over to menn som slåss i Peder Thomassens gate. Den ene må innom legevakten for å lappe på en skade i pannen. Begge blir satt i arresten over natten.

**KRISTIANSAND: 26-åring i fyllearresten

03.10:** En 26 år gammel mann lager trøbbel ved Havanna i Vestre Strandgate. Mannen blir innbrakt av politiet.

**KRISTIANSAND: Slåssing ved Ernst

03.15:** En kvinne blir innbrakt av politiet etter slåssing på utsiden av hotell Ernst. 19-åringen er beruset og aggressiv, og politiet tar henne med til drukkenskapsarresten.

KRISTIANSAND: Beruset mann påkjørt på E 39

**ARENDAL: Bil ramponert

03.18:** Politiet rykker ut til Myrudveien på His etter meldinger om skudd i luften. På stedet finner politiet ut at det har vært en krangel mellom en gruppe menn som blant annet førte til et knust vindu i en bil. I nærheten blir det funnet en startpistol. Politiet vil etterforske saken videre.

**GRIMSTAD: Siktet for legemsbeskadigelse

03.37:** En 40 år gammel mann fra Rykene blir pågrepet mistenkt for legemsbeskadigelse. Tidligere på kvelden skal mannen ha slått til en person slik at han fikk skadet tennene. 40-åringen blir satt i arresten, mens fornærmede blir sendt til tannlegevakt.

**KRISTIANSAND: Kjørte uten førerkort

03.00:** En person blir anmeldt for mopedkjøring uten gyldig førerkort.

**MANDAL: Knuste vindu

03.55:** Et vindu i ølbutikken i Endresens gate blir knust av ukjente gjerningsmenn. Det er ikke meldt om at noe er stjålet, og innehaveren dro til stedet for å tette igjen hullet i vinduet.

**KRISTIANSAND: Slått ned på gaten

04.04:** To personer havner i klammeri med fire andre i sentrum. De fire som gikk til angrep skal ha blitt sure fordi de to andre ikke visste nummeret til drosjesentralen. Gjerningsmennene stakk fra stedet, og identiteten deres er ukjent for politiet.

KRISTIANSAND: Politimann i sivil angrepet på vei hjem fra jobb

KRISTIANSAND: Kvinne sparket mann som forfulgte henne

MANDAL: Presset for penger av piratsjåfør

**BIRKELAND: To biler i grøfta

06.56:** To biler havnet i grøfta ved riksveg 404. En 18 år gammel mann fra Grimstad ble innbrakt av politiet etter mistanke om promillekjøring.

**FLEKKEFJORD: Stoppet bilist

08.47:** En personbil ble stoppet av politiet i kontroll. Den 22 år gamle føreren fra Flekkefjord ble tatt med for å foreta en utvidet blodprøve.