KRISTIANSAND: – Somrene på Dvergsøya har gitt mange gode minner. Vi takker kommunen for den tilrettelegging og støtte som har gitt oss muligheten til å feriere i så fantastiske omgivelser.

Det skriver Kronprinsparet i en pressemelding som er publisert på Kongehusets nettsider onsdag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen informerte Kronprinsparet ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland (Ap) om avgjørelsen onsdag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Gitt tilknytning til Kristiansand

De setter pris på at fritidseiendommen på Dvergsøya i byfjorden i Kristiansand har gitt kronprinsbarna muligheten til å få en naturlig tilknytning til Kronprinsesse Mette-Marits hjemby.

– Det har også vært fint at barna våre har fått denne naturlige tilknytningen til Sørlandet og Kristiansand, står det i pressemeldingen.

I en pressemelding fra Kristiansand kommune onsdag ettermiddag uttaler Jan Oddvar Skisland følgende:

– Kronprinsen og kronprinsessen har disponert deler av Dvergsøya samtidig som den har vært tilgjengelig for allmennheten. Kronprinsfamilien har vært en naturlig del av miljøet i området om sommeren, noe vi har satt stor pris på. Vi har alltid hjertedøren åpen for Kongefamilien. Jeg vil takke kronprinsparet for konstruktivt og fint samarbeid og håper de får nye, gode minner på sitt nye sommersted, sier ordføreren.

Overfor Fædrelandsvennen sier ordføreren at kommunen nå må ta stilling til fremtidig bruk av den flotte skjærgårdseiendommen.

– Jeg mener det vil være naturlig at kommunen fortsatt disponerer eiendommen til beste for kommunens innbyggere. Hvordan dette best kan gjøres vet jeg ikke. Både turistforeningen og Midt Agder Friluftsråd disponerer jo allerede eiendommer i skjærgården, sier han.

Ny avtale i 2020

I 2010 inngikk Kristiansand kommune en tiårig leieavtale med Slottet om leie av Vogts villa og et området rundt på til sammen 22 dekar på Dvergsøya.

Avtalen ble forlenget i 2020 med fem nye år.

De siste årene har Kristiansand kommune mottatt en leie på rundt 200.000 kroner i året av Slottet for eiendommen.

Prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra med labradoodle hunden Milly Kakao og kronprinsesse Mette-Marit på Dvergsøya i anledning kronprins Haakons 37-års dag. Foto: Larsen, Håkon Mosvold