KRISTIANSAND: – Med det værfokuset som har vært de siste dagene, frykter jeg at innsamlingen i Kristiansand delvis skal mislykkes søndag, sier Roger Karstensen, leder for TV-aksjonskomiteen i Kristiansand.

Søndag er det klart for den tradisjonsrike TV-aksjonen på NRK.

I år skal det samles inn penger til Redd Barna, til barn som er rammet av krig og konflikter.

Bekymret

Karstensen er bekymret for innsamlingen i Kristiansand. Han frykter at det ikke møter opp nok bøssebærere.

– Per nå har vi cirka 70 prosent dekning når det gjelder bøssebærere i Kristiansand. Hvis værsituasjonen skremmer bort folk, så er vi redde for at prosenten kan falle og at det blir et veldig fall i innsamlingen av penger, sier Karstensen.

Innsamlingslederen tror at det i det minste kan møte opp 700 bøssebærer.

– Slik det ser ut nå, mangler vi 200–300 bøssebærere, sier han.

– Gjorde det bra i fjor

Her sitter Roger Karstensen på rådhuset i Kristiansand. Rådhuset er blitt brukt som hovedbase for å organisere innsamlingen til TV-aksjonen i byen. Foto: Tormod Flem Vegge

– Hva mener du kan redde situasjonen for innsamlingen i Kristiansand søndag?

– At folk melder seg til tjeneste på sitt nærmeste oppmøtesteder (se faktaboks) i bydelene. Der vil de møte områdeledere, som klargjør bøsser og gir dem et lite kart over hvor de skal gjennomføre innsamlingen.

Karstensen opplyser at det ble samlet 7,6 millioner kroner til TV-aksjonen i Kristiansand i fjor, til Leger Uten grenser.

Summen inkluderer både innsamlede midler fra innbyggerne og gaver fra næringslivet.

– Vi gjorde det veldig bra i fjor. Landsgjennomsnittet, det hver innbygger i snitt ga, var 54 kroner. Resultatet i Kristiansand var 65 kroner per innbygger, forteller innsamlingslederen.

– En fin gåtur

Det vil bli servert Twist og kaffe på oppmøtestedene til bøssebærerne, for å skape litt hygge. Foto: Tormod Flem Vegge

Innsamlingsaksjonen skal gjennomføres i løpet av to timer, fra klokka 16.00 ti 18.00 søndag.

Da skal ideelt sett et tilstrekkelig antall bøssebærere strømme ut i bydelene for å samle inn penger.

– Den personlige bøssebæringen har stor betydning. Det er virkningsfullt at bøssebærere banker på dørene, for å minne folk på å gi. Folk blir opplyst om et Vipps-nummer, og derfor lykkes TV-aksjonen selv om folk ikke har kontanter, sier Karstensen.

– I Norge har vi en tradisjon for å være en nasjon med givere. Det er en vanvittig god tradisjon å ivareta, poengterer han.

Innsamlingslederen sier at bøssebærerne vil være ute på tur i rundt en og en halv time.

Han oppfordrer folk til å ta det hele som en fin gåtur, samtidig som de bidrar til å samle inn penger til et godt formål.