KRISTIANSAND: Kristiansand kommune deler hvert år ut en pris til en organisasjon og en enkeltperson som har utmerket seg med sitt frivillige engasjement og pågangsmot under året som gikk.

I år gikk prisen til Hjelp oss å hjelpe og Cynthia Trydal.

De fikk sine utmerkelser søndag under en festkonsert og prisutdeling i Kilden.

– Stort og viktig arbeid

I sin begrunnelse skriver juryen følgende om de to vinnerne;

Hjelp oss å hjelpe;

«Organisasjonen Hjelp oss å hjelpe driver et stort og viktig arbeid for sårbare grupper i Kristiansand. Hver dag jobber de frivillig for å bekjempe de negative konsekvensene av økte levekostnader, dårlig familieøkonomi og rusmisbruk. Organisasjonen er en av de kanskje tydeligste stemmene for mennesker som ofte ikke får sin stemme hørt. Og det er en av grunnene til at de har en stor tilhengerskare og heiagjeng».

Cynthia Trydal;

«Cynthia Trydal har startet den internasjonale kulturfestivalen, som viser fram de ulike kulturene som finnes i kommunen. Festivalen er kanskje det arrangementet som samler flest mangfoldige aktører og publikummere. På siste festival deltok 123 nasjonaliteter med opptredener. Slike brobyggerinitiativer trenger vi flere av».

Prisvinnerne Elisabeth Thorsen (t.h.) i «Hjelp oss å hjelpe» og Cynthia Trydal, sammen med ordfører Mathias Bernander og juryleder Tom Løchen. Foto: Julie Pettersen

100 organisasjoner

Juryen for frivillighetsprisene har bestått av Charlotte Beckmann Finnestad, Arve Stokkelien, Vidar Kleppe og Tom Løchen. Sistnevnte har vært leder av juryen for frivillighetsprisen i fire år.

I tillegg til prisutdeling, ble det holdt festkonsert for de frivillige i Kilden med Karoline Krüger og Sigvart Dagsland.

Cirka 100 frivillige organisasjoner var påmeldt til arrangementet.

Fjorårets prisvinnere var Kristiansand sanitetsforening (organisasjon) Borghild Spiten Mathisen (person), som er leder for lokallaget i Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP).