Det opplyser overingeniør Ole Aasen. Forglemmelsen han referer til er den utgravingen Oldsakssamlingen skulle ha foretatt på renseanlegg-tomta på Randvik før arbeidene der tok til. Nå er anleggsarbeidet midlertidig stanset.Det er funn av flint i området for noen få år siden, som har ført til at Oldsakssamlingen er blitt interessert i området. Den gang ble det også tatt med i reguleringsplanen at det skulle foretas prøveutgraving av feltet før arbeidet med renseanlegget ble igangsatt.

¿Det ble funnet flint som kunne indikere at dette var et område Oldsakssamlingen ville måtte undersøke nærmere. Vi har hatt møter med Oldsakssamlingen nylig og vi antar at disse undersøkelsene kan bli gjennomført i nær fremtid.

Dette sier Ole Aasen ved teknisk etat. Arbeidet med anlegget ligger ikke under hans ansvar og han understreker at han ikke er helt oppdatert på all informasjon om det som har skjedd, men kan i alle fall si følgende:

¿En beklagelig forglemmelse. Slikt skal ikke skje, men vi håper dette ikke skal få konsekvenser for fremdriften i arbeidet med renseanlegget.

En forklaring på at arbeidet på anlegget startet kan være at det opprinnelig var tenkt at tomtearbeidet skulle settes ut på anbud. Men i forbindelse med veianlegget på strekningen ned til renseanlegget viste det seg å være behov for masseuttak og dermed ble arbeidet på tomta startet.

¿Kommunen har ikke gitt blaffen, slik det er blitt hevdet. Men selvsagt er det forferdelig beklagelig at det ikke er foretatt en nærmere undersøkelse av tomta før arbeidet ble igangsatt, sier Aasen.