MANDAL: Konflikten mellom naboene endte i rettssalen — en strid som startet en aprilnatt i fjor vår. Tiltalte våknet da klokken 03 av voldsom bjeffing fra naboens veranda.Han hevdet i retten at han trodde det kanskje hadde skjedd noe med naboene. Hunden bjeffet vanligvis mye på dagtid, men om natten var den stille.47-åringen sto opp, gikk bort til naboens hus og ringte på. Da ingen lukket opp, hoppet han opp på naboens veranda for å se inn gjennom vinduene. Han hadde med seg en feiekost til å holde den rasende hunden på avstand.- Sjokk

— Jeg kan kanskje ha kakket til den, men slo aldri. Men da hunden plutselig ble stille og falt over på siden, fikk jeg sjokk, sa mannen i retten. Han gikk hjem, og en stund etter hørte han et smell da politiet avlivet dyret.Retten tror ikke på tiltaltes forklaring, og mener det var svært underlig at han hoppet opp på verandaen all den tid han visste det var en svært opphisset hund der. Spesielt rart var dette, fordi tiltalte bare skulle se inn gjennom stuevinduet etter hundeeierne.Til en annen nabo skal han dessuten ha kommet med utsagnet «jeg har kverket den jævla bikkja» da han var på vei tilbake til huset sitt.Forsvareren mente at tiltalte var i en form for nødverge, men dette er retten ikke enig i, ettersom 47-åringen kom seg opp på verandaen, til tross for at han visste at naboens hund Fredrik var der.«Hundemorder»

I retten fortalte mannen om en marerittaktig tid etter dette. «Hundemorder» fikk han stadig vekk slengt etter seg fra naboene, og barna hans måtte høre at pappa skal ha tatt livet av Fredrik. Til slutt følte de presset så ille at de flyttet.I tiltalen heter det også at han skal ha spyttet på nabokona ved en bensinstasjon i Mandal. Til det hevdet 47-åringen at det tvert imot var hun som spyttet etter ham. For retten blir dette påstand mot påstand, og all den tid det nok er hun som hadde mest å bebreide ham for, lar de tvilen komme 47-åringen til gode og frikjenner ham på dette punktet.Retten mener ellers det var god grunn for mannen til å nekte å godta forelegget han i utgangspunktet fikk - derfor slipper han saksomkostninger. Men 5000 kroner må han ut med i bot.