LILLESAND: — Vi har gjort en gammel tradisjon moderne, forteller jentegjengen fra Møglestu videregående skole. Da de begynte på valgfaget Entreprenørskap og bedriftsutvikling, hadde de aldri drømt om at strikkebedriften ”Skjerf deg” skulle bli en stor suksess. Men etter måneders innsats med strikkepinner og organisering, kan de ende opp som Norges beste ungdomsbedrift.

- Strikking kan være traust

I NM i Lillestrøm senere denne uka, vil de vise dommerne at de har orden i sysakene, både administrativt og praktisk. Et pent overskudd har de også fått. Skjerfene som de har designet selv, er allerede en etterspurt vare.

— Mentoren vår, smykkedesigner Trine Wilhelmine Rønnevig, har vært en stor inspirator, sier Synne Nicholaisen.

— Vi har fått høre at vi er profesjonelle, både på nettsiden vår og i brosjyren. Dessuten overrasket vi mange under forrige konkurranse da vi viste fram bedriften med moteshow og kul musikk. Strikking kan jo virke litt traust. Det er ikke akkurat noe man forbinder med catwalken, sier Line Vinje Lorentzen Lund.

Har fått dreis på strikkingen

Gjengen som nå skal slåss for heder og ære til Agderfylkene, mener bedriften har gitt dem unik kunnskap og erfaring, som vil komme til nytte senere i arbeidslivet. Dessuten har de blitt noen racere med strikkepinner.

— Ja, her har vi virkelig utviklet oss. Det er stor forskjell på de første skjerfene vi lagde og de vi lager nå. Dessuten går det mye fortere, sier Kaja Ulstad Lie og Synne Nikolaisen. Mens de i starten fikk mye hjelp både hjemme og på skolen, har de nå fått dreisen på både mønster og fart.

— Nå har vi blitt sånne damer som kan strikke mens vi ser på TV og gjør andre ting, flirer jentene.