BIRKENES: Både Høyre og Kristelig Folkeparti skal ha gruppemøter i kveld. Deretter møtes de to partiene for å prøve å komme fram til enighet før ny ordfører skal velges på kommunestyremøtet i morgen tirsdag.

Ordfører i Birkenes gjennom 18 år, Harald Vestøl, sendte 10. mars ut en pressemelding om at han trakk seg umiddelbart fra ordførerjobben. Årsaken er helsa, Vestøl har hatt tre hjerteinfarkt. Varaordfører Arild Espegren fra Kristelig Folkeparti fungerer som ordfører fram til kommunestyremøtet i morgen ettermiddag. Da spørs det om Krf fremmer ham som sin egen kandidat. Saken kommer opp uten at det er sendt ut noen sakspapirer på forhånd.

Leder av Birkenes Høyre, Gunnar Høygilt, har tidligere uttalt til Lillesands-Posten at det er naturlig at Høyre, som det desidert største partiet, skal fortsette å ha ordføreren.

— Vår ordførerkandidat er Arild Windsland. Om det blir noen avklaring i kveld, gjenstår å se. Det blir gruppemøter i kveld, og vi skal gjennom en prosess, sier Høygilt. Høyre er det dominerende partiet i kommunen med ni representanter, mens Krf har fem. Selv om Høyre skulle få støtte fra Fremskrittspartiets fire mann, mangler de én stemme for å få flertall.

Om det kommer til å stå mellom de to Arild-er, Windsland og Espegren, har politikerne to kandidater med faglig tyngde og erfaring å forholde seg til. Windsland sitter både i kommunestyre, planutvalg og formannskap, og ved kommunevalget ble han den største stemmesankeren etter Vestøl.