KRISTIANSAND: — Jeg kommer til å være mer forsiktig i fremtiden, sier hundeeier Hilde Lunøe-Nilsen, til fvn.no.

Det var forrige onsdag hun satte flåtthalsbåndet på Apollo Arne, som er av rasen Welsh Corgi Pembroke. Halsbåndet ble kjøpt i Italia, men det viste seg at Apollo Arne overhodet ikke tålte det.

— Han klødde helt frenetisk. Så jeg tok av halsbåndet etter to og en halv time. I tillegg så luktet halsbåndet utrolig sterkt, forteller Lunøe-Nilsen.

Kjøpt i utlandet

Selv om hun tok av halsbåndet fortsatte hunden å klø, og i dag bestemte hun seg for å kjøre ham til ABC Dyreklinikk i Vågsbygd. Der fastslo de at Apollo Arne hadde fått en kraftig allergisk reaksjon. Nå må han gå på antibiotika de neste ti dagene.

Flåtthalsbåndet som hunden hadde fått på seg, stod ikke registrert i veterinærenes felleskatalog, som er en legemiddelhåndbok med oversikt over registrerte og godkjente produkter. Lunøe-Nilsen sier hun har lært en lekse.

— Jeg pleier som regel å kjøpe hos dyrlegen. Men ikke denne gangen, og det gikk helt feil. Det er siste gangen jeg bruker et produkt kjøpt i utlandet, slår hundeeieren fast.

BARBERT: Dyrlegen barberte bort all pelsen rundet halsen på Apollo Arne. Det er lett å se at hunden hadde fått allergisk reaksjon på flåtthalsbåndet. (Foto: Reidar Kollstad)

Utenlanske produkter er sterke

Veterinær ved ABC Dyreklinikk, Katarina Dybe Skivik, forteller at en helst bør unngå produkter kjøpt i utlandet.— De utenlandske produktene har en tendens til å være sterkere, forteller hun.

Men Dybe Skivik påpeker at hunder og katter også kan reagere på de registrerte produktene.

— En vet jo aldri hva de reagerer på. Men er uhellet først ute så kan man skylle med lunkent vann. Det er viktig at man ikke bruker varmt vann, for da trekker kjemikaliene inn i huden, sier Dybe Skivik.