KRISTIANSAND: Under kontrollen i dag ble nemlig et system kalt automatic number plate recognition tatt i bruk.

Se bilder fra kontrollen her

Sjekker alle bilerSystemet, som er på størrelse med et stort fotoapparat, plassert i grøftekanten ved Grauthelleren (se bildet i toppen av saken). Alle nummerskilt fotograferes og sjekkes mot motorvognregisteret.

— Apparatet leser kjennemerkene og går inn i en database med dem. På to sekunder sjekkes kjøretøyet, forteller distriktsleder i UP, Øystein Krogstad, til fvn.no.

På grunn av innkjøringsproblemer ble systemet ikke tatt i bruk før i ettermiddag. Fram til klokka 16 var åtte biler blitt avskiltet som følge av UPs nye "supervåpen".

Mye politi i sving

11 patruljer fra utrykningspolitiet har i løpet av dagen vært i sving på veiene rundt Kristiansand. Dessuten har sivile biler kontrollert strekningen på E 18 mellom Kristiansand og Arendal.

— Cirka 1000 personbiler er blitt kontrollert. Det er beslaglagt fem førerkort for fart og skrevet fire anmeldelser for fart. 35 forenklede forelegg for mobilbruk, ni tatt for kjøring uten førerkort og 35 vernegebyr, sier Krogstad.

I tillegg er 115 lastebiler sjekket ved et kontrollpunkt på Rige. Ti sjåfører er blitt skriftlige merknader for brudd på hviletidsbestemmelsene, vekt og andre overtredelser.

Da Superspeed kom inn ved 15.30-tiden ble sjåførene kontrollert.

(Les mer under bildet)

Her sjekker politiet en bil med Kjosbukta langs Vågsbygdveien. Foto: Tore André Baardsen. Foto: Tore André Baardsen

Fortsetter utover kvelden

UP kontrollerte i morgentimene trafikken på innfartsårene ved Ryen, Høvågveien, Torridalsveien og Grauthelleren. Utover dagen er noen av kontrollene opprettholdt og andre er flyttet.

I tillegg til 11 UP-patruljer har motorsykkelpatruljer fra Kristiansand politistasjon, flere biler fra Statens vegvesen og representanter for tollvesenet deltatt i kontrollene.

— Det ser bra ut så langt. Vi kan leve med dette, sier Krogstad, som legger til at de endelige tallene fra dagens storkontroll først blir klare i morgen formiddag.

Se også video med UP-sjefen i toppen av saken.