**MANDAL: Gjenopprettet natteroen

23.43** måtte politiet sende en politipatrulje til en sentrumsnær adresse i Mandal etter klager på støy. Natteroen ble raskt gjenopprettet.

**GRIMSTAD: Gjenopprettet natteroen

23.47** måtte politiet gjenopprette natteroen i Grimstad.

**SØGNE: Skadeverk på rutebåt

23.58** fikk politiet melding om at noen ungdom skulle utøve hærverk på rutebåten Høllen. En politipatrulje ble sendt til stedet. Da de kom frem kunne de fastslå at noen ungdommer hadde skåret av noen tau, tatt dopapir fra toalettet på båten og dekket til biler som stod på parkeringsplassen.

— Videre skal de ha satt tomme ølflasker under dekkene til biler. Brutt opp et skap og fjernet en vesta bøye, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no.

Bøyen ble lokalisert og satt på plass i skapet igjen. Politiet klarte ikke å finne ut av hvem som hadde stått bak skadeverket siden det ikke var noen på stedet som ville si noe.

— Men vi har notert ned en del navn på noen av de som vi kontrollerte. Jeg regner med at politiet i Søgne kommer til å følge opp denne saken i ettertid, forteller Neset.

**KRISTIANSAND: Mulig promillekjøring

00.06** fikk politiet melding om mulig promillekjøring i Augelandsbukta. En patrulje ble sendt til området, men klarte ikke å finne bilisten.

**ARENDAL: Ville ikke betale for drosje

00.14** fikk politiet en melding fra en drosjesjåfør som hadde problemer med en kunde som ikke ville gjøre opp for seg. Drosjesjåføren befant seg ved Esso-stasjonen på His. En patrulje ble sendt til stedet og kort tid etter at de kom frem betalte kunden regningen sin.

**KRISTIANSAND: Slått i ansiktet

00.12** fikk politiet besøk av en mann som fortalte at han var blitt slått i ansiktet ved Caledonien. Mannen har en hoven leppe og navngir gjerningsmannen. Politiet har sikret seg navn på mistenkt i saken og fornærmede. Det er ventet at saken vil bli anmeldt i ettertid.

**ARENDAL: Brukstyveri av bil

00.20** fikk politiet melding om brukstyveri av en rød Audi i Stensåsveien i Arendal. Bilen har registreringsnummer PP33592. **KRISTIANSAND: Stjålet moped

23.40** fikk politiet melding om at en blå Yamaha moped med registreringsnummer PH5875 var blitt stjålet fra en adresse i Kristiansand.

**VENNESLA: Klage på støy

00.29** fikk politiet en klage på støy i en adresse i Vennesla. Da politiet kom til stedet var alt stille.

**MANDAL: Beruset mann på E 39

00.41** fikk politiet inn flere meldinger på en beruset person som gikk langs E 39 i Mandal. En trailersjåfør meldte at han holdt på å kjøre på vedkommende. En politipatrulje ble sendt til stedet, men de greide ikke å lokalisere mannen. Det var en dansegalla like i nærheten og politiet mistenker at han kan ha gått tilbake til festen.

**KRISTIANSAND: Falsk legitimasjon

00.45** fikk politiet melding fra et utested om at en person hadde forsøkt å komme seg inn på stedet ved hjelp av falsk legitimasjon. En patrulje ble sendt til stedet og meldingen viste seg å være riktig. Politiet beslaglegger derfor legitimasjonen og vedkommende blir anmeldt for bruk av falsk legitimasjon.

**KRISTIANSAND: Ville ikke betale for drosje

00.47** fikk politiet melding fra en drosjesjåfør som hadde problemer med en kunde som ikke ville gjøre opp for seg. Da politiet ankom stedet ombestemte kunden seg.

**KRISTIANSAND: Sovnet på bussen

01.30** fikk politiet melding om at en passasjer hadde sovnet på bussen i Rigedalen. Politiet reiste ut til stedet og vekket vedkommende som til slutt ble sendt hjem med en drosje.

**MANDAL: Høy musikk

01.06** måtte politiet reise ut til sentrumsnær adresse i Mandal å gjenopprette natteroen etter meldinger om høy musikk og mye støy.

**ARENDAL: Høy musikk

01.12** reiste politiet ut til en adresse i Bjorbekk for å gjenopprette natteroen.

**FARSUND: Høy musikk

01.20** reiste politiet ut til en adresse i Farsund for å gjenopprette natteroen.

KRISTIANSAND: Skadeverk på politibil

Politiet fikk i natt melding om klammeri mellom personer som ville inn på utestedet Kick og vakter på stedet. En politipatrulje ble sendt til stedet og to personer på 18 og 19 år fra Kristiansand ble innbrakt til politistasjonen for ordensforstyrrelse i beruset tilstand. I tillegg ble en person på 20 år fra Kristiansand innbrakt for å ha utført skadeverk på en politibil. Alle tre ble plassert i arresten.

**KVINESDAL: Beruset

00.55** kom en politipatrulje fra Kvinesdal over en mopedist som hadde veltet. Vedkommende var ikke skadet, men politiet hadde mistanke om kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Politiet har rutinemessig sikret seg en blodprøve av 17 åringen. I tillegg var mopeden begjært avskiltet og politiet tok derfor skiltene.

KVINESDAL: Manglet mopedlappen

I samme området stoppet politiet en mopedist som ikke hadde førerkortbevis. Vedkommende hadde også en passasjer med seg på mopeden. Mopedisten, som er 15 år gammel, blir anmeldt for forholdet.

**ARENDAL: Urinering på offentlig sted

01.40** kom politiet over en 20 år gammel man som urinerte på offentlig sted i Arendal.

**GRIMSTAD: Drikking på offentlig sted

01.35** ble en 20 år gammel mann tatt på fersken mens han drakk på offentlig sted i Grimstad.

**KRISTIANSAND: Uønsket gjest

01.49** fikk politiet melding om at vaktene på et utested i Vestre Strandgate trengte hjelp med en person som nektet å forlate stedet. Politiet sendte en patrulje til utestedet og vedkommende ble bortvist.

**KRISTIANSAND: Gjester i båt

01.54** fikk politiet melding fra en mann som hadde fått besøk av to ungdommer i båten. Ungdommene hadde tatt seg om bord i båten, men løp av gårde da de oppdaget at det allerede befant seg noen om bord. Politiet klarte ikke å finne de to gjestene, og siden de ikke rakk å gjøre stort galt før de ble oppdaget er det usikkert om saken anmeldes.

**TVEDESTRAND: Khat

02.05** stoppet politiet en bil i Fianesvingen. To av personene i bilen var i besittelse av den narkotikse planten Khat. Politiet mistenker også bilfører for å ha kjørt i påvirket tilstand. De har sikret seg utvidet blodprøve av sjåføren og begge to ble kjørt til arresten i Arendal. De to, som er henholdsvis 32 og 40 år gamle, vil bli avhørt i løpet av dagen.

**GRIMSTAD: Ordensforstyrrelse

02.05** kom politiet i Grimstad over en person som oppførte seg klandreverdig i sentrum. Mannen, som er 73 år gammel, vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse på offentlig sted. Han ble for øvrig tatt hånd om av familien og tatt med hjem.

**ARENDAL: Slått i ansiktet

02.15** ble politiet i Arendal oppsøkt av en jente som fortalte at hun var blitt slått med flat hånd i ansiktet av en mann av utenlandsk opprinnelse. Gjerningsmannen skal ha løpt i retning av Syrdalens hjørne og politiet fikk et signalement av vedkommende. Politiet kikket etter mannen, men klarte ikke å finne ham. Jenta vil anmelde saken.

**LILLESAND: Kastet ølglass mot musiker

02.18** fikk politiet melding fra Beddingen i Lillesand om at en beruset gjest hadde kastet et fullt ølglass mot en musiker på stedet. Musikeren fikk deler av sine instrumenter ødelagt av øl. En navngitt dame på 53 år vil bli anmeldt for forholdet.

**ARENDAL: Overstadig beruset

02.23** fikk politiet melding om en overstadig beruset person i området ved Havnepuben i Arendal. En 56 år gammel mann ble plassert i drukkenskapsarresten.

**ARENDAL: Promillekjøring

02.20** observerer politiet en bilist som kjører litt merkelig i området ved Tyholmen hotell i Arendal. Bilen blir stoppet og mannen ble tatt med inn til politistasjonen.

**ARENDAL: Antydning til slagsmål

02.30** fikk politiet melding om at det var antydning til slagsmål på fiskebrygga i Arendal. Da politiet kom til stedet hadde det hele løst seg opp.

**GRIMSTAD: Ville sove på gata

02.47** kom politiet over en person som ville legge seg til å sove på gata i sentrum av Grimstad. Politiet fikk stablet vedkommende på beina og sendt ham videre.

**KRISTIANSAND: Antydning til bråk

02.46** fikk politiet melding om antydning til bråk på Mosby. Da politiet kom til stedet hadde det hele roet seg ned og det var ingen som ønsket å anmelde noe.

**GRIMSTAD: Mindre branntilløp

02.47** fikk politiet melding om at det brant i et par paller på baksiden av Høyskolen i Grimstad. Brannen skulle ikke være til fare for verken skog eller bygg. Politiet har navnet på en person som kan mistenkes for å ha satt fyr på pallene.

**KRISTIANSAND: Urinering

02.50** kom en politipatrulje over en mann som urinerte i Markens. Mannen vil bli bøtelagt for urinering på offentlig sted. I tilegg var vedkommende så beruset at han ble plassert i drukkenskapsarresten.

LISTER: Trafikkontroll

I tidsrommet 02.00 – 03.00 avholdt politiet en trafikkontroll i Lister. 52 kjøretøy ble kontrollert og sek kjøretøy ble avskiltet på grunn av tekniske mangler.

**ARENDAL: Nektet å etterkomme politiets pålegg

03.00** ble en mann anmeldt for å ha nektet å forlate byen på tross av at han fikk beskjed om dette fra politiet. I tillegg oppga han falsk personalia. Mannen ble innbrakt til politiarresten i Arendal.

**KRISTIANSAND: Høy musikk

04.09** måtte politiet reise ut å gjenopprette natteroen på Gimle.

**MANDAL: Nektet å stoppe

04.11** meldte en politipatrulje at de lå bak en bil som nektet å stoppe for politiet. Kort tid etterpå stoppet bilen. Politiet mistenker bilfører for å kjøre i alkoholpåvirket tilstand. En pusteprøve viste at mannen hadde en promille på 0,82. **GRIMSTAD: Drikking på offentlig sted

03.10** ble en 27-åring fra Grimstad observert mens han drakk alkohol på offentlig sted.

**GRIMSTAD: Bil av veien

09.28** fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt ut av veien ved Esso-stasjonen i Grimstad. To personer ble observert løpende vekk fra bilen. Politiet har forsøkt å finne de to, men har ikke klart å finne de. Politiet har vært i kontakt med eieren av bilen, men har ikke kunnet knytte han opp til kjøringen. Bilen er tauet inn.

**KRISTIANSAND: Elleve valium

09.50** kontrollerte en politipatrulje en person ved Gartnerløkka. Mannen, som er 23 år gammel og opprinnelig fra Stavanger, var i besittelse av elleve valiumstabletter og 1,8 gram hvitt pulver forementelig amfetamin. Mannen ble tatt med inn til politistasjonen.

**KRISTIANSAND: Problemer med regningen

09.50** fikk politiet melding fra et hotell i byen som sleit med regningen til et par gjester. Gjestene hadde problemer med å gjøre opp for seg. Politiet sikret seg personalia til de involverte og deler av regningen ble betalt, mens resten vil bli betalt i ettertid.

**HÆGELAND: Trafikkuhell

12.46** fikk politiet melding fra foreldrene til en kvinne som hadde vært uheldig og kjørt i autovernet på riksvei 9 ved Hægeland. Kvinnen opplyste at en bil kom over i hennes kjørefelt i en sving og at hun derfor måtte kjøre i autovernet for å unngå en kollisjon. Den andre bilen kjørte så bare videre. Politiet har kikket etter bilen uten å finne den. Alt gikk greit med kvinnen.

**KRISTIANSAND: Båttyveri

16.30** En trebåt er stjålet fra et båthus i Terneviga. Båten er en 23 fots trebåt med akterkabin, og har registreringsnummer K5717. Gjerningspersonene er ikke kjent.

**KRISTIANSAND: Stjal lommebok

17.10** To personer har dultet borti en kvinne og stjålet lommeboka hennes fra kofferten. Tyveriet skjedde ved rutebilstasjonen i Kristiansand.

**RISØR: Fyllekjørte med cabincruiser

17.30** En mann blir observert idet han går fra gjestebrygga i Risør med en Storebro cabincruiser. Han dulter borti flere båter på vei ut, og blir raskt innhentet av politibåten. Det viser seg at han har en promille som ligger godt over grensen, og han blir tatt med av politiet. Det blir opprettet sak mot vedkommende.

**AUST-AGDER: Førerkortbeslag

17.50** UP stanser en bilfører som har kjørt i 127 km/t i 80-sonen på vei ut av Aust-Agder. Førerkortet blir beslaglagt på stedet.

**ARENDAL: Båt på henger stjålet

17.50** Fra Arendal er det stjålet en båt stående på henger. Båthengeren var låst, og tyvene har smadret låsen og tatt med seg hele ekvipasjen. Det dreier seg om en 16 fots Nordkapp med en 25hk Mercury-motor.

**ARENDAL: Stjal bilskilter

19.00** Fra bussterminalen ved Harebakken er det søndag kveld stjålet bilskilter med kjennetegn PP 24982. **KRISTIANSAND: Høy fart på Varoddbroa

19.30** En 40 år gammel kvinne blir stanset etter å ha kjørt i 116 km/t over Varoddbroa. Det er 80-sone over broa, og kvinnen får førerkortet sitt beslaglagt.

**KRISTIANSAND: Innbruddstyver stjal pc

20.50** I et hus i Ole Bulls gate er det stjålet en pc og romstert en god del. Familien har vært på helgetur, og når de kommer hjem oppdager de at tyver har tatt seg inn gjennom et soveromsvindu.

**VENNESLA: Innbrudd på skole

21.30** Fra Hunsfos skole i Vennesla er det gjort innbrudd i helgen. En ansatt ved skolen ringer rektor og informerer om at det er stjålet en god del utstyr fra arbeidsrommet til lærerne. Det er også knust vinduer på skolen. Gjerningsmennene er foreløpig ukjent.

**KRISTIANSAND: Stjal ti pc-er

21.45** Fra Kruse Smith sine lokaler på Kjøita er det stjålet minst ti pc-er fra kontorer.