KRISTIANSAND: Det både tror og håper styreleder i Mediehuset Fædrelandsvennen og konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch.

Didrick Munch.

– Vi har ikke satt noen eksakt dato for når den nye sjefredaktøren skal være på plass. Men våre ambisjoner er før ferien, og det tror jeg vi skal klare, sier Munch til Fædrelandsvennen. – Hvor mange har søkt på jobben?

– Jeg vet ikke om jeg kommer til å si hvor mange, men flere har søkt. Vi offentliggjør heller ikke hvem kandidatene er, men det er flere gode kandidater, hevder styrelederen.

– Hva legger du i «gode kandidater»?

– At vi leter etter en som kan bringe Fædrelandsvennen videre og utvikle papiravisen og de digitale kanalene, slik at mediehuset skal bli enda sterkere. Jeg føler meg trygg på at vi skal finne rett kandidat.

– Er det både mannlige og kvinnelige søkere, Munch?

– He-he. Ja, det er det.

Sjefredaktørstillingen har vært besatt av Morten Rød som konstituert, etter at Hans-Christian Vadseth trakk seg fra jobben på dagen 26. april i år. Vadseths begrunnelse var det han opplevde som en ukultur, spesielt blant journalistenes tillitsvalgte. Vadseth overtok etter Finn Holmer-Hoven i stillingen 1. januar 2008. En kandidat som ny sjefredaktør i Fædrelandsvennen er Eivind Ljøstad. Ljøstad har blant annet vært nyhetsredaktør i Dagbladet og administrerende direktør i reklamebyåret Dale+Bang. Siden september i fjor har han vært sjefredaktør i Agderposten.

– Har du søkt på jobben, Ljøstad?

– Nei, svarer han i en sms.

– Er du forespurt?

– Kommenterer aldri sånne spørsmål av prinsipp.