VENNESLA: — Jeg synes det er veldig trist at det blant folk stilles store spørsmål rundt Frp for at vi ikke støtter privat barnehageutbygging i Vennesla. Det høres nesten ut sm vi er mot de private, sa Vennesland fra talerstolen under kommunestyret torsdag kveld.

Der ble enstemmig vedtatt at søknader fra de to store private kjedene Trygge barnehager og Læringsverkstedet ikke imøtekommes nå.

Det ble også bestemt at det etableres midlertidige plasser der det er ledig kapasitet, samt bygges ut kommunale Klokkerstua med to nye avdelinger i 2014. Frps forslag om flere naturbarnehager ble vedtatt.

- Ikke imot privat utbygging

Vennesland utdypet utspillet fra talerstolen.

— Det er kommet påstander om at vi er mot privat utbygging. Det er vi ikke. Men akkurat nå, med så mange flere private barnehager, prioriterer vi kommunale. Klokkerstua har ledig tomt. I denne saken handler det om å være oppegående og fornuftig, mente hun.

Saken om fremtidig utbyggingsbehov ble heftig diskutert. Politikerne er opptatt av en jevnere fordeling mellom kommunale (4) og private (12) barnehager.

— Ap er ikke mot private, men vi ønsker å prioritere kommunal utbygging. I Vennesla er det stor tilsøking til kommunale barnehager. Det forteller at mange ønsker et slikt tilbud, sa varaordfører Berit Kittelsen.

— Utfordringen her er at private utbyggere finner alle smutthull og prøver å skvise oss. De konkurrerer også med kommunen om tomter, sa Eivind Drivenes (Sp).

Tror ikke på kommunale barnehager

KrFs gruppeleder Daniel Bakken snakket varmt om private, som har reddet Vennesla med full barnehagedekning.

— Jeg tror ikke det vil bli bygd så mange kommunale barnehager her de neste ti årene, sa han.

— Nei vel, hvis ikke vi har penger til å bygge kommunale, har vi da råd til å bygge ut de private? Det er vi som betaler de private også, kvitterte Line S. Vennesland (Frp).