EVJE OG HORNNES: — Det er et klart ønske i kommunen om å bygge en ny og moderne flerbrukshall. Den gamle gymsalen er rett og slett utgått på dato og altfor liten. Vi ser også at Otrahallen i dag er full, sier Liv Hansen (H).

Hun er nestleder i plan- og bygningsrådet i Evje og Hornnes kommune og ledet et ad hoc-utvalg som i sommer leverte en tilstandstandsrapport av bygningsmassen på samtlige kultur- og skolebygg.

- Må tenke nytt

— Den gamle hallen er et av byggene som står for tur i kultur- og skolesektoren. Hallen er for dårlig, og vi må tenke nytt, sier rådmann Jens Arild Johannessen.

Den gamle hallen ved Evje barneskole ble bygget i 1962. Det er en kombinerte gymsal og svømmehall. Kun svømmehallen med et 12,5-meters basseng er renovert, og brukes i dag til svømmeopplæring for skolebarn i Iveland og Evje og Hornnes. Bassenget er også kveldsåpent.

Elever har utegym

I den andre enden ligger gymsalen. På ukedager deles den av 340 elever på barne- og ungdomsskolen.

— Gymsalen er trang og kapasiteten for dårlig. Elevene må ofte ha alternativ gym ute. Tiden har gått fra hallen, sier Erlend Hunshamar, rektor på barneskolen.

Skolene har et ukebehov på mellom 34 og 50 timer.

Bassenget består

Hunshamar mener det er behov for en ny flerbrukshall i kommunen. Svømmehallen skal ikke rives. Politikerne mener dagens basseng er tilstrekkelig.

22. juni i år vedtok politikerne å utrede mulighetene for en flerbrukshall i tilknytning til skolene.

— Vi har skissert flere alternativer til plassering av en ny hall. Blant annet å bygge der hallen står i dag, mot Odde bak skolen, hvis kommunen får kjøpt opp mer areal. Det siste er mellom riksvei 9 og skolene, sier Liv Hansen (H) i plan- og bygningsrådet.

40–50 millioner

Rådmannen sier at 2013 blir et hvileår på investeringssiden i Evje og Hornnes kommune. Det vil si at en flerbrukshall ikke kommer inn på neste års budsjett.

— Vi har ikke sett på kostnaden for en ny hall ennå, men vi må prioritere stramt innenfor handlingsregelen, sier rådmann Jens Arild Johannessen.

Trolig blir hallen lagt inn i budsjettet for 2014. Prisen på en moderne flerbrukshall i dag er 40–50 millioner. Kulturdepartementet bevilger neste år ni millioner i spillemidler.