FLEKKEFJORD: Det var 23. april i år at en kunde i køen på Rema 1000-butikken i Flekkefjord reagerte på 46-åringen. Han skal ha luktet alkohol og snakket utydelig.

Klokka var 20.05 og ølsalget hadde stengt få minutter tidligere. Han forlot butikken og kjørte hjem. Vitnet kontaktet politiet og avtalte at han skulle legge seg på hjul.

Drakk øl på morningen

Et kvarter senere var politiet på plass og fikk da beskjed om at mannen hadde gått inn i et bestemt hus. Inne i huset fant politiet 46-åringen og politibetjentene oppfattet ham som beruset.

Han forklarte at han hadde drukket en øl på morgenen. Etter å ha kommet hjem forklarte mannen at han drakk to bokser øl etter at han kom hjem og var godt i gang med den tredje boksen.

Ulovlig promille

Retten festet ikke lit til mannens forklaring og mente at han var skyldig i fyllekjøring. Også i 2004 ble han dømt for tilsvarende forhold, den gang i Sverige.

Blodprøven som ble tatt av mannen halvannen time etter kjøreturen fant sted, viste at han hadde en promille på 0,89. ## Økte boten med 20.000

Aktor mente at 30.000 kroner i bot, 45 dagers fengsel og tre års sperrefrist for førerkort var riktig straff. Retten mente at straffen burde være høyere.

Resultatet ble 36 dager i fengsel, 50.000 kroner i bot, tre års sperrefrist på førerkort og 2000 kroner i saksomkostninger.