ÅMLI: Thorleif Jacobsen var på ridetur med kjæresten på Simonstad i Åmli da han kom over sporene på fredag. Sporene gikk langs badestranden Jomfruland i Nidelva. Da Jacobsen og kjæresten red forbi en halvtime tidligere, hadde det ikke vært spor der.

Fædrelandsvennen har ikke fått tak i Jacobsen. Til agderposten.no sier han at de etter å ha observert sporene i sanden sjekket bilder av ulevespor på internett og så at det liknet. De to hadde ikke sett spor av mennesker, og det skal ikke være noen som eier hund i nærheten.

Fungerende rovviltansvarlig i SNO Agder og Rogaland, Kristian Eiken Olsen, sier til Fædrelandsvennen at det på grunnlag av observasjonene som er gjort, er umulig å spekulere i om dette er spor av ulv eller bare en stor hund. Men ulv på våre kanter er jo sjelden.

— Det er langt mellom ulvene her, så det er håpløst å si noe. Meg bekjent er det ikke noe som tyder på ulv på Agder i dag. De nærmeste er nok i Østfold og Hedmark, sier Olsen. Han legger til at man er avhengig av å følge sporene over en lengre strekning for å være noenlunde sikker på om det dreier seg om ulv eller ikke. Ulven er mer målrettet enn en hund som opptrer mer vimsete. Dessuten har ulven lang steglengde.

Ben David Berås i Åmli jeger- og fiskerforening synes det er vanskelig å ta stilling til om det dreier seg om ulvespor eller ikke. Uansett er ulver vanskelige å finne. For noen år siden var 70-80 mann på leting etter en ulv innenfor et område på 4000 mål uten av dyret ble observert. Han sier imidlertid at drept sau kan tyde på at det kan være en bjørn i området, etter måten dyret er drept på.