KRISTIANSAND: — Jeg håper det blir kø. Det er veldig, veldig, veldig positivt at de vil delta, sier Egil Mongstad fra arrangøren Strømmestilftelsen.

Minikonserten er en del av aksjonen ”3 millioner på 3 dager til Haiti”. Konserten kom i stand etter at en av Strømmestiftelsens ansatte, som kjenner Løvland, tok kontakt med komponisten. Han hadde ingen problemer med å få med seg venndølen Maria Arredondo.

— Jeg velger å stille opp for ofrene på Haiti fordi det som har skjedd er ufattelig tragisk. Jeg har tidligere hatt et nært samarbeid med Strømmestiftelsen, og vil gjerne støtte opp om det fantastiske arbeidet de gjør, sier Arredondo.

Julius stiller opp

Dermed kan alle som stiller opp på Sandens lørdag kl. 12.00 få med seg de ferske finaledeltakerne i Melodi Grand Prix.

— Hun vil synge vinnerlåten "The Touch" som hun sang i delfinalen i Bodø sist lørdag. I tillegg til noen andre låter, sier pressekontakt Mongstad.

Til nå har kampanjene Strømmestiftelsen kjører samlet inn over tre millioner kroner til Haiti. Mongstad forteller ivrig om kampanjens avslutningsdag lørdag, hvor også Start-spillerne deltar med loddselging i kvadraturen. Julius har også bidratt med to malerier som skal auksjoneres bort på nettet. Venndølen Maria Arredondo håper deres innsats nytter.

— Det kan ofte føles vanskelig å vite hva man kan bidra med når slike katastrofer skjer. Dette gir meg en mulighet og håper vi sammen kan hjelpe, sier Maria Arredondo til Strømmestiftelsen.