PÅ OMGANG: Dostolen ble brukt rundt forbi, alt etter hvem som hadde behov. Foto: Lars Hollerud
GAMMEL TRAVER: Hjemmegjort og velgjort. Foto: Lars Hollerud
SKOMAKER: Bestefaren, Ole Skisland fra Iveland, fikset sko som attåtnæring. Foto: Lars Hollerud

VENNESLA : — Jeg er snart 82 år og har forsonet meg med at ingenting kan tas med herfra. Da er det best å gjøre oppryddingen noe lettere for etterkommerne, fastslår Moen, som åpner tidenes salg på Kvarstein i dag klokka 10. Egentlig er det et museum som skal selges.

SJELDEN: En barkebrødspade, trolig et par hundre år gammel. Foto: Lars Hollerud

For Olav Moen, kremmeren med blant annet Moens Magasin og Babyshop på rullebladet, må ha en gen etter Espen Askeladden.Ikke bare det at han har samlet og sjelden kastet. Han har også handlet lopper og antikviteter når sjansen har budt seg.

Fritt fram

TRIM OG HVILE: Lørdag kan litt av hvert kjøpes på Kvarstein. Foto: Lars Hollerud

— Noen vil sikkert kritisere meg for å gjøre dette. Men både Vest-Agder-museet og Vennesla museum har fått sine sjanser. Barn og barnebarn har plukket det de ville ha. Resten må ut, konstaterer Moen, og innleder en privat forhåndsvisning.- Her ser du noe så sjeldent som en barkebrødspade. Den må være omtrent 200 år gammel og ble funnet under ei helle på heia. Og her er skiltene til drosjene onkel Olav O. Skisland kjørte. Bestefar Ole Skisland fra Iveland var skomaker på si. Her ser du utstyret hans.

Han holder til i nabobyggget til Joker-butikken, for øvrig Venneslas eldste butikk som har vært i sammenhengende drift siden nevnte drosjekjøreronkel startet den i 1926. ## Rikholdig

KJENT POSITUR: I dag setter Olav Moen seg igjen ned ved kasseapparatet. Det kan bli for siste gang. Foto: Lars Hollerud

Blant salgsartiklene er også hjemmelagede leker, dyrebjeller, amerikakofferter, gamle senger, gyngestol og en dostol. Besøkende vil også finne gedigne økseblad, komplett samling av Illustrert Familieblad fra 1891, diverse vekter, et harpespill, en gitar, en fiolin, masse bøker og diverse klokker. Men mest av alt verktøy og instrumenter av antikke årganger og ymse slag.Men samlingen med lommeur er ikke til salgs.

Ikke kasseapparatet heller.

I alle fall ikke foreløpig.

Det er jo grenser for alt.