KRISTIANSAND: I dag varslet Miljøverndepartementet at lisensjakt av ulv skal stoppes med umiddelbar virkning, fram til klagen fra Naturvernforbundet er behandlet ferdig. Dette gjelder også lisensene som er gitt i Agderfylkene. Dette får Finn Aasheim ved Bondelagets Agderkontor til å reagere.

– Det er rimelig provoserende måten de har håndtert denne saken på. Hvis de skal bruke oppsettende virkning, burde de gjort det før lisensjakten startet og ikke midt i, sier en oppgitt Aasheim til Fædrelandsvennen mandag kveld.

Med oppsettende virkning menes at departementet ikke iverksetter et vedtak før en klage er behandlet.

– Usedvanlig uryddig

Klagen fra Naturvernforbundet var hos departementet i god tid før lisensjakten startet, 1. oktober, og Aasheim mener departementet kunne ha vedtatt oppsettende virkning umiddelbart.

Rovviltnemndene med ansvar for Agderfylkene fattet i september vedtak om å åpne for lisensjakt på to ulv i Agder og Telemark, fra 1. oktober. Flere rovviltregioner fattet lignende vedtak, og Norges Naturvernforbund klaget på disse vedtakene, og klagen er nå inne til behandling hos departementet.

– En usedvanlig uryddig og provoserende opptreden fra Solhjells departement, uttaler Finn Aasheim på Bondelagets hjemmeside.

Stoppes helt

I forrige uke signaliserte departementet at klagen skulle behandles raskt, før de i dag meldte at lisensjakta stoppes inntil klagene er behandlet.

– Vi aksepterer at det skal være klageadgang. Vi aksepterer til og med at lovverket gir departementet anledning til å gi oppsettende virkning, men måten de har håndtert denne saken på aksepterer vi imidlertid ikke, sier Aasheim.

Han påpeker også at Naturvernet i sin klage ikke ba om oppsettende virkning i sin klage, og synes det er merkelig at departementet bruker det likevel.

– Jeg har ingen formening om hvorfor de gjør det. Det er ikke godt å si hva de tenker i departementet, avslutter Aasheim.