LILLESAND: — Det har vært en forfølgelse, og politiet aktiverte blålys, bekrefter Einar Drægebø, leder for Spesialenheten for politisaker i Vest-Norge, overfor fvn.no.

Spesialenheten reiser i dag hjem etter å ha gjort undersøkelser rundt gårsdagens ulykke ved Tingsaker, der Tore Kræmer (44) fra Lillesand omkom etter å ha blitt kastet av en firehjuling.

Spesialenheten avhørte lørdag kveld begge polititjenestemennene som satt i tjenestebilen. Utover disse to er det foreløpig ingen vitner til verken jakten eller utforkjøringen.

Ikke kritikkverdig

Foreløpig tyder ingenting på at patruljen har opptrådt kritikkverdig, eller at de vil bli straffeforfulgt.

LES OGSÅ: - Sand på asfalten medvirket til ulykken

LES OGSÅ: Den omkomne er identifisert

— I vår ulykkesetterforskning har vi ikke funnet noe som indikerer at de har gjort noe straffbart, bekrefter Drægebø, som legger til at de ikke konkluderer før etterforskningen avsluttes om én til to måneder.

— Hvor lenge varte forfølgelsen?

Politijakt

— Det har vært kontakt over noe tid, noen minutter, men om det har vært en to eller fire kilometers strekning vet jeg ikke per nå, svarer Drægebø, som ikke vil gå ytterligere i detalj rundt forfølgelsen, av hensyn til etterforskningen.

— Skal ikke operasjonssentralen varsles ved politijakt?

— Regelverket sier at de skal varsles så langt det er praktisk mulig, men det er ikke et absolutt krav, svarer lederen for Spesialenheten, som reiser hjem i løpet av dagen.

De fant aldri grunn til å befare ulykkesstedet, ettersom både politi og veivesen har beskrevet hva som har hendt.