AGDER: — Jeg synes nok det er litt vel mange som kjører for fort, sier fungerende distriktssjef hos UP, Øystein Krogstad, til fvn.no.

Tatt med rus

Fra langfredag til mandag 2. påskedag har Krogstad hatt 40 ansatte i sving for å følge trafikkbildet på Agder. Hele tiden har de hatt mye å gjøre. Totalt er 232 forenklede forelegg ilagt. Ni førerkort er beslaglagt for høy fart, og fire førerkort er beslaglagt på grunn av ruspåvirket kjøring.

— Vi har beveget oss over hele Agder, og gjennomført mange kontroller langs hovedfartsårene. Særlig har vi vektlagt RV9 og RV42, sier Krogstad.

Har det hyggelig - glemmer fartsgrensa

Krogstad er likevel fornøyd med trafikkavviklingen i påska. Det store flertallet av dem som blir tatt, tar også forelegget med godt humør, forteller han.

— Det ble vel mange forelegg, men samtidig tror jeg man må regne med litt høy fart, spesielt rundt påska. Folk vil raskt opp til hytta, og de vil raskt hjem igjen etter ferien, mener UP-sjefen.

De som blir tatt er som regel helt ærlige, og legger seg flate med det samme de blir tatt, ifølge Krogstad.

— Mange av de vi tar sier de tar en kalkulert risiko ved å legge seg 10-15 kilometer i timen over fartsgrensa. Atter andre sier de rett og slett ikke har fått med seg at fartsgrensa er satt ned. Kanskje sitter de i feriemodus og prater og har det hyggelig i bilen, tror Krogstad.

- Er det greit?

— Som jeg sa før påske; jeg advarer mot å kjøre for fort. Man tjener så lite, og det kan koste dyrt, sier Krogstad.

Forsøker å nekte

Selv om det store flertallet av dem som blir tatt, legger kortene på bordet med det samme, er det enkelte som forsøker å ro seg unna.

— Det er alltid noen som benekter at de har kjørt for fort, og som hevder det er vi som har målt dem feil, sier Krogstad.

Få forbikjøringer

Før påske gikk Krogstad også ut og advarte mot å ta sjansen på unødvendige forbikjøringer. Slike har han sett få av gjennom høytiden.

— Én bilist er ilagt forelegg for såkalt farefull adferd i trafikken. Det antallet er jeg godt fornøyd med, sier UP-sjefen.