ADVARSEL: Slik er innkjørselen til Kuliaveien skiltet. Men de første par hundre meterne brukes regelmessig av vogntog på vei til og fra Vennesla Transport. FOTO: LARS HOEN Foto: Lars Hoen

KRISTIANSAND: I flere timer måtte trafikken vente mens et vogntog og en mindre lastebil sperret Kuliaveien i hver sin retning. Det polskregistrerte vogntoget var på vei til Vennesla Transport. Etter å ha tatt av fra riksvei 9, sa det stopp etter noen hundre meter, i den første bakken.Fra motsatt retning kom etter hvert en mindre lastebil nedover.

– Jeg så vogntoget hadde problemer, men da en personbil klarte å komme forbi, ville jeg prøve selv, sier fører Rajmund Lisowski fra Polen.

Men da underlaget i veiskulderen ga etter, ble også han sittende fast – og veien totalt blokkert. Ingen av dem hadde kjettinger på i utgangspunktet. Nå ble de lagt på kjøretøyene, uten at det hjalp.

Mens de ventet på bergingsbilene rakk Lisowski å bli bedre kjent med vogntogfører og landsmann Mariusz Sliz.

– Han skulle bare hente en pakke på 60 kilo noen hundre meter fra riksveien, sier Lisowski beklagende.

Selv kom han fra Vennesla Transport etter en av sine regelmessige turer med innsamlede klær fra sørlandskommunene, klær som sendes fattige i Bulgaria.

Etter å ha stått fast i rundt tre timer, ble lastebilen til Rajmund Lisowski trukket opp av redningsbilen i 18-tiden. Veien kunne dermed etter hvert åpne.

– Det er glatt og fælt, og de prøvde uten kjettinger. Men de fysiske lovene gjelder – også på vinteren, kommenterte Vikings Jan Tormod Langeland etter redningen.

Fra lokale tilskuere ble det kommentert at andre tungtransporter hadde hatt problemer i den samme bakken også tidligere på dagen.

– Men det vanlige er at de bare rygger tilbake til riksveien, sa nabo Helge Andersen.

FASTLÅST: Rajmund Lisowski (til venstre) ville prøve å ta seg forbi det fastkjørte vogntoget (bak) til Mariusz Sliz i Kuliaveien. Det gikk ikke. FOTO: Lars Hoen Foto: Lars Hoen