LILLESAND: Bilførerne var alene i bilene da ulykken skjedde like før klokken 07. — Det er bekreftet at en 18 år gammel mann omkom i trafikkulykken, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Den omkomne skal ha kommet kjørende fra Birkeland mot Lillesand.

Den andre bilføreren, en 29 år gammel mann, ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse. Tilstanden hans ble først beskrevet som kritisk, men klokken 10.30 opplyste politiet at tilstanden var endret til stabil.

Bruddskader

29-åringen er til behandling for alvorlige bruddskader.

— Mannen er skadet og under behandling, opplyste kirurgisk assistentlege Kristian Hillestad til fvn.no klokken 09. Det skal ha vært svært glatt på stedet da ulykken skjedde.

— Det er utrolig glatt på stedet, og nesten umulig å holde seg på beina. Ifølge patruljen var det underkjølt regn som gjorde veien glatt, sier Osaland.

Politiet fikk melding om ulykken fra AMK klokken 06.58. ## Uklar årsak

Kollisjonen skjedde på fylkesvei 402, like ved kommunegrensen mellom Lillesand og Birkenes.

— Vi vet foreløpig ikke hvilken av de to bilene som har kommet over i feil kjørebane, sier Osaland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OMKOM: En person omkom i en frontkollisjon på fylkesvei 402 mellom Lillesand og Birkeland torsdag morgen. (Foto: Hans Jacob Brekke) Foto: Hans Jakob Brekke

En person ble sittende fastklemt etter ulykken. Politi, ambulanse, brannvesen og luftambulanse ble sendt til stedet.

— Tilstanden til han som overlevde er kritisk. Han er kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse. Det er snakk om to unge menn, sa politiets innsatsleder på stedet, Tor Inge Omland, til fvn.no.

Veien stengt

Politiets krimteknikere og mannskap fra Statens vegvesen ble torsdag morgen sendt til ulykkesstedet for å foreta undersøkelser.

Fylkesvei 402 mellom Lillesand og Birkeland har en såkalt barveistrategi, og skal dermed saltes. Det er foreløpig uklart om veien var saltet i natt.

— Vi har vært i kontakt med entreprenøren for å få de til å gi en rapport på hva som har skjedd. De har imidlertid vært opptatt i ulykkesområdet, så det er uklart når vi får svar, sier seksjonssjef John Kristian Stormyr for veiseksjonen til Statens vegvesen i Aust-Agder.

Det oppstod lang kø i begge retninger, men bilene ble etter hvert dirigert om Tveit.

— Veien vil sannsynligvis være stengt i noen timer fremover mens vi undersøker ulykkesstedet og bilene, sa innsatsleder Omland.

Veien ble åpnet for normal trafikk i 10-tiden.

STATENS VEGVESEN: Her ankommer folk fra Statens vegvesen ulykkesstedet. (Foto: Hans Jacob Brekke)