ARENDAL: Politiet fryktet at turisten ville stikke av og valgte derfor å be om varetektsfengsel i tre uker. Kravet for varetekt er en strafferamme på over seks måneders fengsel, i tillegg til et ytterligere tilleggskriterie. Unndragelsesfare slo inn mot råkjøreren.

Det var alle råkjøreres skrekk, Utrykningspolitiets motorsykkelbetjent, Oddmund Jensen, som lørdag stoppet tyskeren i Aust-Agder.

Målingen viser at tyskeren ble gjennomsnittsmålt til en fart av 173 km/t over en avstand på 970 meter. Ifølge kjennelsen har han erkjent å ha kjørt over fartsgrensen.

Hastigheter på 126 km/t og høyere kvalifiserer til tap av førerkort når fartsgrensen er 90 km/t. 173 km/t forsvarer til tap av førerkort i 21 — 24 måneder.

Siktelsen lyder på overtredelse av vegtrafikklovens paragraf § 31. Aust-Agder tingrett vurderte om tyskeren, som har oppgitt å jobbe som sjåfør i hjemlandet, kunne få inndratt pass. Dette mente retten ikke var tilstrekkelig for å unngå at han forlot landet.

— Siktede må påregne en ubetinget fengselsstraff av noe varighet dersom han blir domfelt i tråd medtiltalebeslutningen, og det foreligger således ikke fare for oversoning på det nåværende stadium, skriver dommerfullmektig Inga Porsmo i dommen.

Mannen har familie i Tyskland, men dommeren mener at det ikke foreligger personlige forhold som gjør fengsling uforholdsmessig.

Retten gikk med på varetektsfengsling fram til 12. september. Det ble samtidig lagt til grunn av hovedforhandling i saken kan avholdes før fengslingstiden utløper.