KLAR FOR BASAR: Karin Lande tar en foreløpig pause i salget av nepalesiske husflidprodukter, og inviterer derfor til basar til inntekt for et lite sykehus i Nepal. Foto: Roar Greipsland
POPULÆRT: Treslips med ledd er populært, særlig for unge menn som skal en tur på byen. Foto: Roar Greipsland

LINDESNES: — Slumresalg?

— Ja, ikke skriv opphørssalg, for det er ikke sikkert jeg slutter helt.

Karin Lande har i flere år drevet hjemmebutikken Neno (Nepal-Norge), hvor hun har solgt håndverks- og husflidsprodukter fra Nepal. Alt overskudd har hun tilbakeført til trengende i Nepal, og nå skal resten av inntektene fra salg og en basar på fredag gå til et lite sykehus langt oppe i de nepalesiske fjellene. Bakgrunnen for hennes engasjement er at hun sammen med ektemannen Erling bodde to år i Nepal, og Karin jobbet ved Den norske skolen i Katmandu.

— Basaren på Ungdomslokalet blir svært så familievennlig, med både komper og en nepalesisk risrett på menyen. Jeg har 55 gode medhjelpere i sving, så det blir barneaktiviteter for barn og unge også. Jeg håper å få solgt ut så mye som jeg kan, men de fineste tingene går på basaren. Produkter av både bananfiber, brenneslefiber, papirarbeider og skjerf fra den fine pasminaullen blir å få kjøpt, reklamerer Karin.