— Det blir ikke salg av Frikirken. Avgjørelsen var nærmest enstemmig, forteller Jostein Senumstad, som er administrativ leder i Kristiansand frikirke.

Onsdagens menighetsmøte i Frikirken i Kristiansand var rekordstort, ifølge Senumstad. Rundt 250 av menighetens medlemmer møtte fram for å stemme over om kirkebygningen skulle selges eller ikke.

Ville kjøpe for 35 millioner

De oppmøtte gikk inn for menighetsrådets innstilling om å takke nei til å selge kirkebygningen for 35 millioner kroner. Det er Morgenstjernen Eiendom AS, utvikler av kvartal 42, og pinsemenigheten Filadelfia som har fremsatt tilbudet.

— Det var godt oppmøte og god stemning. Det var ikke så mye debatt. Det var i grunn stor enighet om at menigheten per i dag ikke har et reelt alternativ å gå til, det finnes ingen fullgode lokaler som kan huse virksomheten, sier den administrative lederen, som opplyser om at det har vært intern debatt om saken i menigheten i forkant av menighetsmøtet.

Ble tilbudt alternativ

Frikirkemedlem og eiendomsutvikler Ole Lunde har tilbudt menigheten plass på Tangen, tvers over veien for Aquarama. For to år siden kjøpte Lunde Holding Invest Tangen 11-13 av Agder Energi for 85 millioner kroner.

— Eiendommen på Tangen var en mulighet, men det var en uavklart løsning, påpeker Senumstad.

— Hva skjer med kirkebygningen nå?

— Menighetsrådet tar saken til etterretning. Nå må menighetens ledelse se hva avgjørelsen betyr for videre drift.

— Vil dette si at dere blir i lokalene i Tollbodgata i uoverskuelig fremtid?

— Det ser sånn ut, ja, sier Senumstad.

Frikirkemenigheten har holdt til på eiendommen i Tollbodgata siden 1877. Dagens bygning, med 2700 kvadratmeter, er fra 1966. Kristiansand frikirke er Norges største frikirke med 1600 medlemmer.