KRISTIANSAND: Bystyret ble i kveld informert om hva som kan skje med innbyggere som er misfornøyd med nivået som er satt på eiendomsskatten. Tor Utsogn (Frp) lurte på hvilke juridiske og politiske muligheter misfornøyde innbyggere har til å få endret på skattenivået.

— Skattenivået kan påklages til sakkyndig ankenemd for å fastsette nye eiendomsskattetakster i Kristiansand. Dersom ikke det fører frem, er neste nivå det alminnelige rettsapparatet. Vedtak som er fattet i nemden kan ikke overprøves av bystyret, sa organisasjonsdirektør Kristin Tofte Andresen.

Det betyr at sonedelingen av Kristiansand nå står ved lag. Etter at beboerne i Ytre Randesund fikk nedjustert skattenivået fra 8 (høyest) til 7, har politikerne ingen innflytelse på hva som skjer videre med dem som føler seg urettferdig behandlet.

— Jeg vil ikke oppfordre innbyggere til å trekke skattenivået for retten, men dersom enkelte gjør det, så mener jeg de har en god sak, sier Tor Utsogn.

Han sikter spesielt til innbyggere på Randøya som ligger på et atskillig høyere skattenivå enn beboere på Flekkerøy.

— Hvor er logikken? Flekkerøya har fastlandsforbindelse og nærhet til sjøen. Likevel havner de tre skattenivå lavere enn folk som er avhengige av båt til Randøya. Systemet er urettferdig og bygger på en teoretisk modell. Jeg frykter på vegne av kommunen at denne urettferdigheten lett kan bli avslørt i en rettssal, sier Utsogn.