KRISTIANSAND: I følge brannvesenet er det en liten flaske med flytende cyanid som har forårsaket gassforgiftningen. Flasken skal være på størrelse med en hostesaftflaske.

To personer har vært under medisinsk behandling etter at flasken knuste på Avfall Sørs anlegg i Sørlandsparken.

— To ansatte ved Avfall Sør er utsatt for det vi antar er cyanid. De har vært på sykehuset og er på vei tilbake. Det ser ut til å ha gått greit med dem, opplyser politibetjent Geir Iversen på stedet, til fvn.no.

(Les mer under bildet)

Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Flasken skal ifølge politiet ha blitt levert inn på anlegget, men opphavet er så langt ikke kjent. Avdelingsdirektør i Avfall Sør, Britt G. Iversen, bekrefter at flasken var levert inn.

— Den er blitt levert som farlig avfall. Vi mottar alt mulig av farlig avfall, men det er ikke ofte vi er i befatning med cyanid. Det kan komme fra en privat husholdning, sier Britt G. Iversen.

— Dette er snakk om et uhell. Den ene personen har muligens fått en sprut, mens den andre personen var i rommet, sier Iversen i Avfall Sør.

Kristiansandsregionen brann og redning rykket ut med brannbil og spesialbil for håndtering av akuttforurensing. Politiet rykket etter hvert også ut til stedet.

(Les mer under bildet)

Foto: Vegard Nekstad

— De renser det som er mindre mengder med avfall, opplyser Iversen i politiet.

Hendelsen skjedde før avfallsanlegget skulle stenge klokka 15. Portene ble stengt og personer som skulle levere avfall, ble bedt om å kjøre til anlegget på Mjåvann. Der ble det holdt åpent én time utover normal åpningstid.

Det er ikke avklart hvorvidt Arbeidstilsynet varsles om hendelsen.