KRISTIANSAND / OSLO: Det var i perioden fra 25. mai 2009 til 10. august i fjor at den unge politikeren utnyttet sitt verv for å tilegne seg 29.486 kroner fra ungdomspartiets konto.

Politikeren belastet kontoen til å betale personlige regninger og flere kontantuttak. En stor del av pengene ble brukt til å betale pizzaregninger.

– Jeg var ung og dum. Fristelsen tok meg, og jeg underslo pengene, sa mannen til Fædrelandsvennen i sommer. Saken ble oppdaget da flere pizzaregninger gikk til inkasso. Han forklarte at planen egentlig var å betale tilbake pengene.

Unge Høyre i Kristiansand gjorde sitt for å holde saken hemmelig og leder i Kristiansand Høyre sa i sommer at de anså forholdet som internt og uten offentlig interesse.

Først etter at den nå 20 år gamle mannen ble anmeldt, gjorde han opp for seg. Han flyttet dessuten fra Kristiansand til Østlandet. Den siktede mannen erkjente straffskyld i politiavhør og saken ble fremmet som en tilståelsessak i Oslo tingrett.

– Utgangspunktet for underslaget er at det representerer et grovt tillitsbrudd mot organisasjonen Unge Høyre. Allmennpreventive grunner tilsier at det reageres strengt mot denne typen handlinger. Ved reaksjonsfastsettelsen har retten i formildende retning lagt vekt på at siktede har betalt tilbake det underslåtte beløp i sin helhet og på at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse, heter det i dommen.

Straffen ble satt til 21 dagers betinget fengsel. Dersom mannen ikke begår nye lovbrudd de neste to årene, slipper han å sone straffen.