KRISTIANSAND: – Det blir nok uansett høy stemning – enten det er sol eller regn, sier Radiojam-medlem Tom Hugo Hermansen.

Klokka 17 i ettermiddag åpnes dørene til arrangementet på torvet. To timer senere starter selve konserten og musikken avsluttes ikke før ved 23-tiden.

– Vi krysser fingrene for at godværet skal holde seg. Siste melding går på at kysten kan bli skånet ganske godt. Hvis ikke, så setter vi opp teltet, sier arrangør Henning Vestavik ved restaurant Jonas B. Gundersen.

Gedigen suksess

Det er restaurantene rundt torvet som står som arrangør av konsertserien, som i løpet av de tre siste årene er blitt en gedigen suksess.

Et par ganger hver sesong gjør regnvær at arrangørene må sette opp telt. Meldingene for kvelden var dystre, men har bedret seg noe.

Også i år er det coverbandet Radiojam som står for underholdningen.

– Never change a winning team. Det blir mye av det samme som de tre siste årene, men vi er veldig opptatt av å legge til noe mer enn det vi har spilt de siste årene. Allerede dag kommer vi med nye låter og utover sommeren får vi besøk av gjester på scenen, sier Tom Hugo Hermansen.

— Helt vilt

Hugo mener at responsen rundt konsertene har tatt helt av.

– Det har blitt helt vilt. I forfjor og i fjor var det utrolig mye folk. Det er gøy å ha muligheten til å stå foran så mange folk. Sørlendinger går utenfor den vanlige og trygge sonen, og kan plutselig skråle og synge med folk på nabobordet, sier Hermansen.