KRISTIANSAND: — Jeg synes det er skammelig at Vige og Næss sår tvil om Grundekjøns medfølelse og menneskesyn fordi han ikke vil gi kommunalt husly til tiggerne under Vesterveibroa. Hvis dette dreier seg om hjertelag, regner jeg med de gjør noe selv – i stedet for bare å kritisere andre i media, sier Kleppe.

Vige og Næss krever hjelp til tiggerne

Han synes Vige og Næss bør åpne sine egne hjem, eller ta Venstre og Arbeiderpartiets partikontorer i bruk. Hvis det er så viktig med handling, regner Kleppe med at de to allerede er i full gang, i stedet for å vente på den politiske debatten.

— Få politikere har hjulpet flere bostedløse og utsatte i denne byen enn meg. Jeg har tatt enkelte hjem til meg og noen har overnattet på kontoret. Jeg tar dem med til Nav, og forsøker å ordne opp. Det handler om å ordne opp, ikke kritisere. Jeg blander ikke inn ordføreren hver gang jeg vil noe, sier Kleppe.

Ordføreren kommenterte rumenerne under broa med å si at «det å bo under ei bro ikke er dramatisk i forhold til hvordan mange andre i verden har det», og han ville ikke gripe inn og gi husly. Da frykter Grundekjøn at det vil komme en flom av tiggere fra Romania til byen.

Les også: - Kan ikke tilby tiggerne husly

Vige og Næss forlanger imidlertid at noe gjøres og snakker om mangel på innlevelse. De vil ha saken opp i formannskapet onsdag.

— Ordføreren sier det eneste rette. Visst skal vi yte nødhjelp. Kvinnen som er gravid vil få hjelp til å føde. Helsehjelp vil de også få i akutte situasjoner. Men dette er mennesker som reiser frivillig til Norge for å tigge og få et bedre liv. Når de ikke lykkes, kan vi ikke sette i gang å hjelpe. De må reise hjem. Jeg synes kommunen kan spandere en flybillett, men ikke mer, sier Kleppe.

— Vi vet jo ikke en gang antallet på de som bor i containere, huler og garasjer i vår egen by. Da kan vi ikke begynne å hjelpe tiggerne som kommer for å søke lykken. De har ikke beskyttelsesbehov, sier Vidar Kleppe.