MANDAL: Det var klokka 02.20 i natt at politiet dro ut på en melding om bråk på restauranten Kroa i Mandal, der tre menn oppførte seg ufint. De ansatte klarte ikke å få kontroll på situasjonen, men da patruljen ankom stedet var de tre mennene forsvunnet.

— Det hadde vært noe slåssing på Kroa, og det hadde blitt knust noen ruter. På sin ferd videre knuste de ruter i noen andre bolighus, sier innsatsleder i politiet, Geir Ljungqvist, til Fædrelandsvennen.

Håndgemeng

De tre gikk rundt i gatene rundt stedet, og gjorde ifølge politiet flere forsøk på innbrudd og skadeverk. Det medførte ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, en liten telefonstorm fra beboere som ble vekket var bråket.

Patruljen som fikk oppdraget, fant de tre bråkmakerne til slutt. De ringte inn etter assistanse fra Kristiansand, og da denne patruljen kjørte til Mandal, havnet Mandals- patruljen i håndgemeng med de tre.

— Etter beskrivelse fra de ansatte på Kroa fant vi de tre mennene i Bryggegata i Mandal sentrum. De satte seg i motverge mot våre to tjenestemenn, men vi fikk kontroll over situasjonen, og nå sitter de i kjelleren på politihuset i Kristiansand, sier Geir Ljungqvist.

- Ingen stor dramatikk

Han sier at det ikke ble utdelt slag, men at det var verbale trusler og at de tre forsøkte å unndra seg pågripelse.

— Det var ingen stor dramatikk, men de ville unndra seg pågripelse. De blir anmeldt for dette, og sikkert en rekke andre forhold fra tidligere på kvelden, sier Ljungqvist.

De pågrepne er en 20 år gammel mann fra Lindesnes, og to menn fra Kristiansand, henholdsvis 17 og 21 år.

Patruljen fra Mandal tar en opptelling over antall lovbrudd i løpet av dagen.