Undersøker: Politiet gjør tekniske undersøkelser i og rundt boligen, og i den forbindelse har de tatt i bruk en spesialtrent hund. Foto: Ernest Boswarva
Tar tid: Åstedet for drapet på Navisdal i Arendal er et meget arbeidskrevende oppdrag for kriminalteknikerne. Foto: Ernest Boswarva
Ingen tilståelse: Tre av de fire siktede avhørt, men så langt har ingen tilstått drapet på Steinar Gjeruldsen. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: 42 år gamle Steinar Gjeruldsen ble funnet drept i sitt hjem torsdag kveld. Politiet omtalte tidlig dødsfallet som mistenkelig.

Totalt fire personer er siktet i saken. To menn på 40 år og 47 år er siktet for forsettlig drap, mens to kvinner på 42 år og 29 år er siktet for medvirkning.

– De tre som er avhørt til nå forholder seg til politiets foreløpige siktelse og har ikke erkjent straffeskyld, opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Den 40 år gamle mannen skal avhøres i morgen, men politiadvokaten vil ikke si noe om de andre tre har kommet med nye opplysninger i saken.

– Jeg vil ikke si noe om hva de siktede har forklart for politiet, sier Søfteland.

Bruker politihund

Fredag skrev Fædrelandsvennen at åstedet for drapet på Nævisdal i Arendal blir et meget arbeidskrevende oppdrag for kriminalteknikerne, samt at politiet vurderte å ta i bruk en spesialtrent politihund for å søke etter gjenstander med blod. Søfteland bekrefter at politiet har tatt i bruk en politihund.

– Politiet gjør tekniske undersøkelser i og rundt boligen, og i den forbindelse har de brukt hund, sier politiadvokaten.

Han vil ikke si noe om hva hunden leter etter eller om den har gjort noen funn.

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Søfteland.

Penger mulig motiv

42-åringen fra Arendal kan ha blitt drept fordi han skyldte penger.

– Politiet er kjent med at avdøde skal ha skyldt penger, men det er for tidlig å slå fast om dette er motivet for drapet, sa politiadvokat Geir Magne Søfteland til Fædrelandsvennen fredag kveld.

Politiadvokaten sier til Fædrelandsvennen lørdag kveld at det fortsatt er for tidlig å si noe om motivet for drapet.