ARENDAL: 41-åringen sto i forrige uke tiltalt for kjøp og oppbevaring av over to kilo amfetamin og metamfetamin. Mannen erkjente eierskap til kun halvparten av stoffet, som ble funnet på flere forskjellige steder i nærheten av mannens bolig på Saltrød. Aust-Agder tingrett festet ingen lit til mannens forklaring og dømte ham til tre års ubetinget fengsel. Dette var kun tre måneder mildere enn aktors påstand.

Avslørt av overvåkningskamera

Narkobeslaget, som er det største i Arendal i år, ble gjort 7. og 8. mai. Politiet oppsøkte da 41-åringens bolig etter å ha fått opplysninger om at det var montert et ulovlig overvåkningskamera utenfor huset. Ifølge leder for narkotikaavdelingen ved Arendal politistasjon, Asbjørn Røed, er funn av slikt utstyr svært vanlig i narkotikasaker.

— Det er to ting vi ofte møter på. Det ene er en hund som bjeffer. Det andre er at det er montert et overvåkningskamera. Det er mange av disse personene som gjerne vil se hvem som er på døra før de åpner, sier Røed.

Fant 75.000 i kontanter

Under husransakelsen fant politiet brukerutstyr med rester av amfetamin. Det ble derfor gjort et større søk med narkotikahund på eiendommen, noe som resulterte i funn en rekke steder. Ved et steingjerde 50 meter fra boligen ble det funnet flere bokser som hver inneholdt flere hundre gram amfetamin. Det ble også gjort funn ved inngangspartiet. Politiet beslagla også 75.000 kroner i kontanter.

I dommen går det fram at 41-åringen skal ha kjøpt stoffet på kreditt i Rogaland. Han ønsket ikke å oppgi hvem han kjøpte det av og ifølge Røed er det ikke gjort flere pågripelse i saken.

41-åringen sto også tiltalt for ulovlig overvåkning. Dette punktet ble imidlertid frafalt av aktor på grunn av bevisets stilling.

Mannen har anket dommen til lagmannsretten.