sbra-2.jpg Foto: Vegard Nekstad

SONGDALEN: Det var klokka 22.45 lørdag kveld at politiet ble varslet om at et hus sto i full fyr i Rosselandsvegen ved Volleberg. Boligen var overtent da brannvesenet kom fram til stedet, og huset sto ikke til å redde.

Ifølge etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Jan Ove Thorsen, var huset ubebodd og brannen mest sannsynlig påsatt.

— Kriminalteknikere har vært på stedet og gjort undersøkelser. Huset var ikke koblet til strøm. Dessuten kan ikke brannen være forårsaket av lyn. Det må ha hatt hjelp til å få fyr. Det er derfor ikke utenkelig at brannen er påsatt, sier Thorsen til Fædrelandsvennen.Ifølge Thorsen er skadene så omfattende at det vil være krevende å finne brannårsaken. Dessuten er huset så ødelagt at det er farlig å bevege seg i. Politiet ønsker ikke å prioritere etterforskning av brannen.

sbra-5.jpg Foto: Vegard Nekstad

— Huset var gammelt og råttent, sto til nedfalls og hadde liten verdi. Derfor har vi bare vært på stedet og bare konstatert at det har brent ned. Vi vurderer det slik at vi ikke kommer til å bruke ressurser på å etterforske saken, sier Thorsen.Huset ligger langs gamle E 39 mellom Oasen skole og bensinstasjonen på Brennåsen. Det var en tilfeldig forbipasserende som varslet om brannen. Politiet har vært i kontakt med eieren av huset.